MONS KALLENTOFT bland skönlitteraturnyheter i april från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vi vill passa på att påminna om våra skönlitterära nyheter som utkommer under april månad. Spännande berättelser och böcker spelar nu en ännu viktigare roll i vardagen – som glädjeämne, verklighetsflykt eller för att skingra tankarna och ge nya perspektiv.

Vad kan vara mer passande än att förtrollas in i naturens krafter och läsa om vad vi människor gör mot vår natur, och mot varandra? “En smärtsamt vacker debutroman”, så beskriver The New York Times Där kräftorna sjunger, boken som blev den bäst säljande i USA under 2019. Nu kommer den äntligen på svenska.

Ta hand om er

Spår 7
Ny tankeväckande roman av Louise Doughty som är författaren till “Kvinna inför rätta”. Även denna gång utforskar Louise Doughty människans psyke och själens mörka vrår. Klockan är fyra en kall novembermorgon och järnvägsstationen ligger så gott som öde. Vid spår sju, längst bort på perrongen syns en man. Han sitter på en bänk och väntar helt stilla. När ljudet av ett annalkande godståg hörs ställer han sig upp. Beslutsamt, nästan mekaniskt, går han fram till kanten … För ett och ett halvt år sedan var det Lisa, 36 år och lärare i engelska, som tog steget mot döden just här. Nu går hon igen och när hon börjar berätta rullas en gastkramande historia upp.
Louise Doughty är litteraturkritiker och kulturreporter i London. Hon arbetar både för engelsk och för internationell press samt för BBC. Hennes succéroman, Kvinna inför rätta (Apple Tree Yard), blev nominerad till the Specsavers National Book Awards och Steel Dagger samt till Guardian’s Not the Booker Prize.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok
Utgivningsdag: 2020-04-01

Olive, igen
Äntligen kommer fortsättningen på den Pulitzerprisbelönade romanen ”Olive Kitteridge”, som även blivit hyllad HBO-serie. Den pensionerade matteläraren Olive är här igen och på sitt egensinniga, kärva men empatiska sätt iakttar hon de andra invånarna i den lilla staden Crosby i Maine. Det blir som en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen, där människor försöker förstå sig själva och varandra. En tonåring sörjer förlusten av sin far, en kvinna börjar föda barn vid ett hisnande olägligt tillfälle, en sjuksköterska bekänner en hemlig ungdomsförälskelse och en advokat kämpar med ett arv som hon inte vill acceptera. Nedslag i tillvaron som briljant fångar vad det innebär att vara människa.
Elizabeth Strout är född i Portland, Maine, USA. Hon räknas som en av USA:s främsta författare, hennes romaner är flerfaldigt prisbelönade och både i USA och Sverige har en enig kritikerkår hyllat hennes författarskap.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok
Utgivningsdag: 2020-04-08

Hundra skäl att leva
Bitterljuvt och upplyftande om kärlek, ensamhet och att våga ta livets chanser. Andrews nio till fem-jobb är dödstädning. När någon dör ensam är det hans jobb att leta igenom hemmet och försöka hitta kontaktuppgifter till anhöriga eller pengar som täcker begravningen. Det är ett tufft yrke men gudskelov har han en underbar fru och två fantastiska barn. Åtminstone är det vad han säger till folk.
En dag sveper den nya kollegan Peggy in som en frisk fläkt och skakar om alla hans rutiner. Kommer han att kunna lämna lögnerna och börja leva på riktigt?
Richard Roper arbetar som fackboksförläggare på brittiska förlaget Headline. När han läste en artikel om människor som jobbar med att ordna begravningar för de som dött, och levt, ensamma föddes idén till Hundra skäl att leva som är hans första roman.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-04-29

Där kräftorna sjunger
Den internationella succén kommer nu till Sverige! Där kräftorna sjunger har bara i USA sålt i över 5 miljoner exemplar och den toppar bästsäljarlistorna världen över. Det är en oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.
Delia Owens är författare och zoolog. Hennes debutroman ”Där kräftorna sjunger” låg på New York Times bästsäljarlista i över ett år och har blivit en internationell fenomentitel.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-04-29

Glasvinge
Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.
Katrine Engberg debuterade som författare med ”Krokodilväktaren” (2016), som fick strålande recensioner och hamnade högt på topplistorna. Sedan dess har serien om kriminalinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner sålt i över 100 000 exemplar i Danmark, och den ges ut i 14 länder. 2017 och 2019 nominerades hon till det danska priset Årets Forfatter.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok
Utgivningsdag: 2020-04-29

Hör mig viska
Den fristående uppföljaren till Mons Kallentofts succéroman ”Se mig falla”. Tim Blanck är tillbaka i Palma, där hans sextonåriga dotter försvann en het augustinatt under en festresa. Han trodde att han äntligen fått visshet, att han fått reda på vad som hänt henne. Men spåren hade lett honom fel och allt börjar nu om igen. Kanske är hon vid liv, men vem är hon i så fall nu? När fallet uppmärksammas på femårsdagen av försvinnandet får han nya ledtrådar i sitt sökande. De för honom från Mallorca till fastlandet, in i en hänsynslös värld av handel med människoliv. Han dras allt djupare ner i sitt eget mörker, och trots att han anar att han blivit en bricka i ett mycket större spel är han beredd att offra allt för att hitta sin dotter.
Mons bor numera på Mallorca med sin familj. Sitt stora genombrott fick han med serien om kriminalinspektör Malin Fors. Sedan dess har hans kritikerrosade kriminalromaner översatts till ett tjugotal språk och sålt i närmare fyra miljoner exemplar.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-04-29

Solsken och parmesan
Feelgoodmästaren Christoffer Holst är tillbaka med en riktig gastronomisk feelgood! Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef …
För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen …
Christoffer Holst, född 1990, debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner, bland annat den populära serien om journalisten Cilla Storm som nystar i mysterier i Stockholms skärgård.
Lovereads
Format: Inbunden, E-bok, Ljudbok
Utgivningsdag: 2020-04-29

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners