ROBBY KRIEGER ger ut sitt första soloalbum på tio år!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nya plattan The Ritual Begins At Sundown ges ut den 24 april 2020 på The Players Club/Mascot Label Group.

Gitarristen och låtskrivaren från The Doors och tillika Rock and Roll Hall of Fame-medlemmen Robby Krieger ger ut sitt första soloalbum på över tio år den 24 april 2020. The Ritual Begins At Sundown ges ut på ettiketten The Players Club som är en del av Mascot Label Group.

The Doors var inte bara ett av dess generations mest ikoniska band men ett av de mer inflytelserika rockbanden någonsin och Robby Krieger låg bakom många av deras största hits som Light My Fire, Love Me Two Times, Touch Me och Love Her Madly.

Krieger är nu tillbaka med sitt nionde soloalbum och hans första sedan det Grammynominerade Singularity och än en gång jobbar han med sin gamle låtskrivarpartner och producent Arthur Barrow. Barrow jobbade tillsammans med Frank Zappa under 70- och 80-talet men även med Giorgio Moroder, Joe Cocker, Diana Ross och Janet Jackson och bidrog även till filmmusiken för Top Gun och Scarface. På plattan hörs även Zappa-musikerna Jock Ellis (trombone), Sal Marquez (trumpet) och Tommy Mars (klaviaturer) samt AeB Byrne (flöjt), Vince Denim (sax), Chuck Manning (sax), Joel Wackerman (trummor) samt Juel Taylor (trummor)

Track List:
1. What Was That?
2. Slide Home
3. The Drift
4. Chunga’s Revenge
5. Hot Head
6. Yes, The River Knows
7. The Hitch
8. Dr Noir
9. Bianca’s Dream
10. Screen Junkie

Utgivningsdatum:
24 april 2020

Tillgängliga format:
CD, LP och digitalt.

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners