ASTRID LINDGREN, AGATHA CHRISTIE och JANE AUSTEN – Tre kvinnliga författare och pionjärer hyllas i nya barnböcker

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tre kvinnliga författare och pionjärer hyllas i nya barnböcker – Astrid Lindgren, Agatha Christie och Jane Austen

På söndag den 8:e mars är det Internationella kvinnodagen. I samband med det lyfter Bookmark fram tre ikoniska kvinnor med stor betydelse för litteraturen, deras samtid och generationerna efter.

Den omtyckta bokserien Små människor, stora drömmar utökas. I mars släpps tre nya böcker med litteratur som tema. Denna gång handlar böckerna om de progressiva författarna Astrid Lindgren, Agatha Christie och Jane Austen, som alla gjort avtryck på litteraturhistorien. Titlarna är anpassade för barn i åldrarna 3–6.

Böckerna blir ett betydelsefullt möte mellan barn och författare – författare som en gång själva var barn med stor fantasi och stora drömmar. Med personligt anpassade illustrationer förmedlar berättelserna om Astrid Lindgren, Agatha Christie och Jane Austen det kraftfulla budskapet att ingen är för liten för att drömma, och inga drömmar för stora för att drömmas.

I samband med släppet kommer också två tidigare utgivna böcker i serien, Coco Chanel och Frida Kahlo, i ett nytt format för barn 0–3 år.

Läs mer om böckerna, bokserien och författaren här

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners