SOPHIE HANNAH – Hercule Poirot löser nytt mordfall i aktuell pusseldeckare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I år är det 100 år sedan Agatha Christie debuterade som författare och hennes älskade detektiv Hercule Poirot löste sitt första fall. Nu återvänder han för att ta sig an ytterligare ett klurigt mysterium i Sophie Hannahs nyskrivna pusseldeckare Morden på Kingfisher Hill.

Agatha Christie (1890–1976) lade grunden för pusseldeckaren som genre och var lika produktiv som framgångsrik. Hon är än idag världens mest säljande författare och hennes karaktär Hercule Poirot har kommit att bli en av litteraturens mest älskade och odödliga. I Morden på Kingfisher Hill, som släpps i dag, för Sophie Hannah arvet från Agatha Christie vidare – och den originelle detektiven återuppstår för att lösa en finurlig mordgåta i sann Agatha Christie-anda.

Året är 1931. Hercule Poirot kallas till den exklusiva brittiska egendomen Kingfisher Hill för att lösa mordet på Frank Devonport. Men bussresan dit tar en oväntad vändning när en upprörd kvinna plötsligt kräver att få kliva av. Hon är övertygad om att hon kommer att bli mördad om hon sitter kvar i sitt säte. Poirot anar oråd, och hans små grå celler sätts återigen på prov …

“Det är en ära att ge ut Sophie Hannahs böcker om Hercule Poirot, och därmed låta Agatha Christie och hennes detektiv leva vidare”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Sophie Hannah är en prisbelönt brittisk författare och poet. Hon är ett stort Agatha Christie-fan och handplockades av Christies familj för att på nytt gjuta liv i Hercule Poirot. Den omisskännlige detektivens återkomst applåderades av många, däribland författaren Gillian Flynn som blev ”lycklig av att se Hercule Poirot i så goda händer”. Morden på Kingfisher Hill är Hannahs fjärde pusseldeckare med Poirot i huvudrollen. Boken är översatt av Annika Sundberg och för omslagsformgivningen står Sara R. Acedo.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners