ANNA NETREBKO sjunger i Stockholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Anna Netrebko den världsledande, ryskfödda sopranen har tillkännagivits som en av pristagarna för det prestigefyllda Polarpriset 2020. Nu kommer hon till Stockholm och Konserthuset den 8 juni. Med sig har hon pianisten Pavel Nebolsin. De två ryska artisterna kommer bjuda på ett program från ryska, franska och tyska kompositörer. Anna Netrebkos framträdande tar plats en dag före prisutdelningen av Polarpriset.

Anna Netrebko har beskrivits som en ‘sopran med star quality i bästa bemärkelse, hon har en karismatisk uttrycksfullhet som genomsyrar alla delar av hennes framträdanden’. Hon anses av många vara 2000-talets regerande operastjärna. Anna föddes i Krasnodar, Ryssland, studerade sång på konservatoriet i S:t Petersburg och gjorde sin scendebut när hon var 22. Fram till idag har Annas tolkningar av operans mest ikoniska hjältinnor gjort ett outplånligt intryck under liveuppträdanden och på prisbelönta inspelningar.

Förutom att regelbundet vara huvudakt i produktioner med världens ledande opera-kompanier har Anna gjort konserter och framträdanden på fler än fem kontinenter. Hon är den första klassiska artisten någonsin som utsetts på tidningen Time Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika människor. Hennes priser och utmärkelser inkluderar bl.a. International Opera Award 2017 för “Bästa kvinnliga sångare”; Opera News Award 2016; Musical America’s 2008 ”Årets musiker”; Tysklands prestigefyllda Bambi Award; och UK’s Classical BRIT Award för ”Årets sångare” och ”Årets kvinnliga artist.” Anna erhöll 2017 prestigefyllda ”Kammersängerin” – vilken tilldelas de främsta operasångarna.

Pavel Nebolsin föddes in i en musikalisk familj och studerade musik redan från unga år. Han blev en av pristagarna av Young Soloists Festival 1995 och Classic Heritage International Competition 1998. 2008 tog han examen från Gnessin State Academy of Music. Pavel är flerfaldigt prisbelönad från en mängd stora tävlingar, bl.a. för Best Accompanist i den ryska tävlingen Vocal Levko. 2009 började han arbeta med Bolshoi-teatern och samarbetat har fortlöpt sedan dess.

Som en del av enakts-baletten Dream of Dreams, framförde Pavel Nebolsin 2012 Rachmaninoffs pianokonsert nr 2 på Bolshoi-teaterns nya scen. Sedan 2013 har han sedan uppträtt regelbundet med solisterna från Bolshoi-teatern utomlands, inklusive en recital med Eugene Nesterenko. 2017 spelade Pavel för sopranen Venera Gimadieva i hennes recital på Edinburgh Festival. Han har arbetat och uppträtt med dirigenter så som Rozhdestvensky, Sinaisky, Sagripanti, Mazzola och Korchak. Sedan 2017 har han arbetat regelbundet med Yusif Eyvazov och Anna Netrebko, både som musikcoach och ackompanjatör, med uppträdanden i Dubai, Monaco, Düsseldorf, Frankfurt och Hamburg.

Den 29: e utdelningen av priset äger rum under en bankett på Grand Hôtel i Stockholm tisdag 9 juni, dagen efter konserten på Konserthuset måndag den 8 juni.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners