DOLITTLE – David Hellenius och William Spetz bidrar med sina röster

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu kommer de glädjande nyheterna att bland annat den populära skådespelaren och programledaren David Hellenius, den kända Youtube-stjärnan William Spetz samt den kända skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson (från Bonusfamiljen) gör rösterna i den svenska versionen av Dolittle.

Dolittle återupplivar en av litteraturens mest kända karaktärer i en ny filmatisering av den klassiska berättelsen om mannen som kunde prata med djur, ett världsomspännande äventyr för hela familjen. Filmen kommer att visas både på svenska och engelska på svenska biografer.

Robert Downey Jr. är förutom titelrollen även exekutiv producent för Dolittle och biljetterna kommer släppas i Sverige onsdag 15 januari. Biopremiär 24 januari 2020.

Övriga svenska röster:
Doktor Dolittle – Mattias Knave
Stubbins – Edvin Ryding
Polynesia – Annica Smedius
Chee-Chee – William Spetz
Yoshi – Erik Johansson
Plimpton – David Hellenius
Doktor Mudfly – Andreas Rothlin Svensson
Dab-Dab – Linda Pira
Jip – Oscar Rosberg
James – Anton Körberg
Kevin – Fredrik Hiller

PLIMPTON, STRUTS (David Hellenius)

Plimpton en stor struts som är smärtsamt omedveten om att han varken kan flyga eller simma. Han fungerar som Dolittles häst – men han gör det ovilligt, speciellt när han tror att hans ryttare har gått upp lite i vikt. Du hittar förmodligen den nervöse Plimpton med huvudet nerstucket i en blomkruka.
Dolittle har hjälpt Plimpton med hans komplicerade förhållande till sin pappa, och nu är han en lyckligare struts som hänger med på äventyr världen över tillsammans med isbjörnen Yoshi som han har en laddad vän/fiende-relation till.

CHEE-CHEE, BERGSGORILLA (William Spetz)

Den smärtsamt blyga Chee-Chee, en ung man i ap-år räknat, får lära sig självförtroende av Dolittle. Han älskar spel, ord, gåtor och fakta. Eftersom Dolittle räddade honom ur fångenskap är Chee-Chee honom evigt tacksam. Trots att han är konstant nervös och beroende av sin gosefilt är den hyperventilerande bergsgorillan lekfull, smart och mycket stark. Dessutom är han en utmärkt schackpartner till Dolittle och, när det behövs, en tuff försvarare mot fiender.

YOSHI, ISBJÖRN (Erik ”Jerka” Johansson)

Med tanke på att han är en isbjörn så är det ironiskt att Yoshi verkligen hatar kyla. Den milde jätten gillar inget bättre än att hitta lite sol eller en plats vid elden för att förbättra sin dåliga blodcirkulation. Han är den vän du vet att du alltid kan räkna med. Efter att ha längtat efter värme så länge var Yoshi den förste som tog chansen att få följa med på en tropisk resa till både Monteverde och den mytiska ön Eden Tree. När han inte bråkar med Plimpton, är Yoshi den förste som vågar kasta sig in i att hjälpa Dolittle och Humphrey på deras spännande äventyr.

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser.
Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.

Regissör: Stephen Gaghan.
I rollerna (originalversionen): Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson.

© UIP

print

Våra samarbetspartners