FROST 2 (Frozen 2)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Chris Buck, Jennifer Lee
Originalröster: Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad, Ciarán Hinds, Evan Rachel Wood, Sterling K. Brown, Alfred Molina
Svenska röster: Annika Herlitz, Mimmi Sandén, Sebastian Karlsson, Nassim Al Fakir, Torsten Wahlund, Linda Olsson, John Alexander Eriksson, Felix Engström

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2019-12-25

Eftersom både kritiker och publik gjorde tummen upp för Frost är det nu upplagt för en uppföljare när föregångaren tinat ner. Uppföljare brukar i regel byta ner sig och även om de startar på frihjul ridande på föregångarens meriter.

Den nu aktuella Frost 2 står med råge pall för jämförelser även sånger och handling inte riktigt upp till samma nivå som ettan. Vad det gäller den spektakulära animationen som höll ettan under armarna och imponerade kollektivt på barn och vuxna kan jag nog säga utan överdrift att det är dött lopp.

Den lilla byn Arendal hotas av de fyra elementen eld, vatten, luft och jord och drottning Elsa (Idina Menzel/Annika Herlitz) tycker sig höra en röst som nynnar en refräng som kallar på henne. Är det den dimmiga skogen som är omöjlig att tränga in i som är gåtans lösning. Hon förenar sina superkrafter med systern Anna, snögubben Olaf, Kristoffer och renen Sven för att eliminera problemet, allt enligt de vackra sagornas A-B-C bok.

Karaktärerna går hand i hand med storyn där vänskap, tolerans, kärlek och förmågan att välja rätt mellan den smala och den breda vägen går som en röd tråd. Ibland brer man på lite väl tjockt av gullighetsfaktorn och man önskar att låtarna hade mer “klister” på sig för att fastna i minnet efter ridåfall. Det låter ibland lite väl mycket Broadway för att vara Disney. Tillräckligt många mysiga och småroliga infall får hur som helst plats mellan varven så filmen får säkert sitt publika underlag under den stundande julen.

Skriven 2019-12-20

print

Våra samarbetspartners