​KAMILLA ORESVÄRD: Kidnappning av flicka olöst i 18 år – lokal kuf misstänkt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kamilla Oresvärd är tillbaka med en ny suggestiv spänningsroman i sin hyllade deckarserie Vargön.

I Älvdansen blir Mona Schiller indragen i ett gammalt olöst kidnappningsdrama som leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.
Psykiskt utsliten och betraktad som Vargöns kuf.
Det är Franks öde, nästan två decennier efter att ha bevittnat hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blev bortförd av okända kidnappare – och själv blivit misstänkt.
När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig vänder han sig till Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands.
Mona börjar gräva i det gamla fallet och upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället.
ÄLVDANSEN är den andra fristående delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön.
I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.
Första delen, Brudslöjan, utkom våren 2019, och blev en stor succé med hyllande recensioner och flera topplisteplaceringar.

Om författaren:
KAMILLA ORESVÄRD är sedan många år tillbaka bosatt i Göteborg där hon är ansvarig för kommunikationsfrågor i ett internationellt bolag.
Hon har tidigare skrivit tre hyllade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger, Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018).

Sagt om Kamilla Oresvärds böcker:
»…mix av thriller och feelgoodroman som sammantaget ger läsaren det man kan begära vad gäller spänning, härliga miljöer och kärlek.« Katrine Hamori, BTJ, om Älvdansen
»I Brudslöjan finns allt en bra spänningsroman ska innehålla.« Anna Bokmal
»Boken har en infernalisk, originell och fantasieggande inledning. Lisa-Marie mördas på sin bröllopsnatt. Ju mer man sedan får reda på om offret desto mer komplicerat blir fallet.« DAST MAGAZINE
»Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn« Borås Tidning
»Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!« Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning
»Kamilla Oresvärd är ett namn att lägga på minnet.» Femina

Släppdatum: 12 november 2019

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners