BABIAN, Rock Stage den 13 augusti (Malmöfestivalen 2019)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redan från första minuten var det full tryck både på scen och på publik. Malmöbandet Babian har sina trogna fans, och på hemmaplan är det förmodligen ännu roligare att spela.

Hemmasnickrad garagerock

Gillar man The Hives eller Bob Hund är det högst troligt man även uppskattar Babian. Men de har ändå självklart satt sin egen stil och prägel på musiken. Det är hemmasnickrad garagerock, och då menar jag det i positiv bemärkelse så ingen tror något annat.

Med fyra plattor i bagaget och en ny singel är det just nu full fart på bandet. Att de dessutom gjort signaturlåten till SVT’s Sommarlov har ju inte gjort populariteten mindre.

Skurkar som cashar in på drömmar

Kluriga och eftertänksamma texter är ett av bandets signum och det verkar inte finnas någon begränsning om vad man kan sjunga om. Knark eller Vatten svänger gott och den souldoftande Kaka med extra saxofon och trombon kan man inte stå stilla till. Jag Exploderar är hysterisk och det smittar självklart av sig på publiken. I Ta det till Domstol sjunger de om hur skurkarna cashar in på våra drömmar. En bra sammanfattning av musikbranschen.

Lär bli inbjudna igen

Sångaren Tomas Alvin är energisk och scenen är lagom liten/stor för att det ska bli småstökigt när han hoppar omkring både med och utan gitarr. Enda gången han är stilla är när han spelar keyboard.

Gruppen har spelat ett antal gånger på Malmöfestivalen och de lär garanterat bli inbjudna igen. Senare i höst kommer de dessutom till Folk å Rock och ska spela hela första plattan live. Det kan bli en svettig spelning som jag gärna kollar in.

Rörande vackert

Som sista låt körde de Det bultar och det Bankar och fick igång publiken att sjunga acapella på refrängen en bra stund efter bandet lämnat scenen. Rörande vackert.

Skriven 2019-08-14

print

Våra samarbetspartners