MALMÖ REDHAWKS: Damlaget återsamlat – tre nyförvärv klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I fjol var Redhawks en seger i sista omgången från att vinna DamEttan Södra och avancera vidare till SHL-kvalet. I dag har Redhawks återsamlats och tagit avstamp inför den kommande säsongen med ett uppstartsmöte i Malmö Arena.

Sedan den sista seriematchen, den 10 februari, har sportchef Tomas Kollar jobbat på att sätta samman laget som ska göra det under 2019-20. 15 spelare från den gångna säsongen har förlängt sina kontrakt och dessutom är ytterligare tre nyförvärv – backarna Emma Lind och Kristine Melberg samt forward Josefine Anderberg – klara för en flytt till Malmö.

I Emma Lind, som fyller 27 år i dag, får Redhawks en rutinerad back med inte mindre än 315 SDHL-matcher för morderklubben Leksand.

– Hon kommer att bidra med sin erfarenhet och kommer att vara en ledande spelare i vårt lag. En back som kan spela i alla situationer, säger Tomas Kollar.

Kristine Melberg, 18, är en av Danmarks mest lovande backar och trots sin unga ålder matchades hon flitigt när det danska landslaget tog klivet upp i A-VM för ett par veckor sedan.

Redhawks Dam 2019-20
Lisa Jensen

Malene Frandsen
Emma Lund Jensen
Johanna Kellander
Emily Kristoffersen
Kristine Melberg
Emma Lind

Josephine Asperup
Mia Bau Hansen
Jessica Nilsson
Amanda Andersson
Julie Jensen
Dominika Takacova
Natalie Perry
Ida Gullander
Annie Svärd
Marion Bladh
Josefine Anderberg

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners