MALMÖ REDHAWKS: Klubben förstärker med landslagscenter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sedan tidigare har Redhawks gjort klart med tre danska landslagsspelare inför den kommande säsongen. Nu är den fjärde klar. Den 32-årige centern Jesper Jensen är klar för spel i klubben.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks, att det är rätt ställe för mig. Klubben har tagit tydliga kliv framåt och har under flera års tid visat att man går i rätt riktning. Jag ser verkligen fram emot att spela i Malmö Arena till hösten, säger Jesper Jensen själv i en kommentar.

Under den gångna säsongen representerade Jesper såväl Brynäs som Skellefteå och spelade 36 matcher i SHL samt ytterligare sex i SM-slutspelet. Dessförinnan gjorde han två starka säsonger i Gävle, på vilka han producerade 66 poäng (16 mål och 50 assist) på 93 matcher.

Jesper Jensen har inte bara stor erfarenhet av spel i Sverige via sina sju raka säsonger i SHL och HockeyAllsvenskan. Han är faktiskt även född i Sverige, har dubbel medborgarskap och inledde sin hockeykarriär i småländska Nybro.

– Jesper är en snabb och spelskicklig center med playmaker-egenskaper. Han hade det lite tufft i fjol, men har tidigare visat att han kan spela på en riktigt hög nivå. Vi tror att han kan komma tillbaka dit och att vi kan hjälpa honom – samtidigt som han kan hjälpa oss att bli ett bättre lag, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Just nu befinner han sig på Danmarks VM-förberedande läger, där han spelar för att ta en plats till turneringen – något som i så fall skulle bli hans nionde Världsmästerskap.

Jesper Jensen har skrivit på ett ettårskontrakt som sträcker sig till våren 2020. Han ansluter till Redhawks senare i vår.

FAKTA / #40 Jesper Jensen
Forward, vänsterskytt
Född: 1987-02-05
Födelseort: Nybro
Längd / vikt: 183 cm / 80 kg
Moderklubb: Nybro IF
Klubbar i karriären: Frederikshavn, Gentofte, Hamburg Freezers, Karlskrona, Rögle, Brynäs, Skellefteå.
Aktuell: Blir Redhawks fjärde nyförvärv inför den kommande SHL-säsongen.

Spelarprofil

Redhawks 2019-20
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
7 Marcus Björk
12 Linus Cronholm
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
44 Jesper Jensen
42 Niklas Arell
50 Tobias Ekberg
Matias Lassen

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
20 Henrik Hetta
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
40 Jesper Jensen
51 Emil Sylvegård
63 Fredrik Händemark
67 Konstantin Komarek
72 Nicolai Meyer
91 Max Görtz
95 Carl Persson

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners