HOTEL TRANSYLVANIEN 3: EN MONSTERSEMESTER (Hotel Transylvania 3 – A Monster Vacation)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Animerat för monsterdiggarna, USA 2018
Regi: Genndy Tartakovsky
Originalröster: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher
Svenska röster: Kim Sulocki, Mikaela ArdaI Jennerfors, Jesper Adefelt, Emma Peters, Dan Ekborg
DVD/Blu-Ray/VOD
(Sony Pictures)

BETYG: TVÅ

Adam Sandlers bio-karriär har väl varit mest som en nedåtgående spiral de senaste åren – vill man vara elak så kan man uttrycka det ännu värre. Den gode herr Sandler har med andra ord haft svårt för att komma upp till höjdpunkterna från slutet av förra millenniet. Vissa filmer under tjugohundratalet har väl varit helt ok men trots att Sandler släppt i snitt en film per år har de flesta tynat bort ur minnet. Men det finns ett undantag.

Den tecknade filmserien om Dracula och hans monsterfamilj har ju blivit en mindre succé och har nu kommit med en tredje utgåva – en fjärde lär nog också komma vad det lider. Denna gång övertalas Dracula att ta med sin dotter och hennes familj på en kryssning. Med på kryssningen följer ju även resten av monstergänget som håller till på Draculas hotell i Transsylvanien. Vad Dracula och hans vänner inte vet är att kryssningen är del av hämndaktion skapad av Draculas ärkefiende Van Helsing.

Fastän denna trea känns som den svagaste filmen i serien så är den ändå sevärd för de vuxnare publiken. Barnen lär inte bry sig utan de har nog hur kul som helst.

Bonusmaterialet är väldigt rikt och det innehåller förutom lite inblick i produktionen även två kortfilmer.

Skriven 2018-12-09

print

Våra samarbetspartners