MARTIN RÖRBY & TOVA FALK OLSSON – Ny Bok “Sverige Brutal”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Monsterarkitektur

Nu är uppföljaren till succéboken “Sthlm Brutal” här
Sverige Brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal

För många kan dessa hus kännas rent av monstruösa med sina skarpa linjer och mängden betong. Vi vänder snabbt bort blicken eller så står vi med skräckslaget ansiktsuttryck och stirrar stumt – “Horror horror”. Det här är berättelsen om husen vi älskar att hata och författarna berättar om hus som vi inte visste fanns.

I Sverige Brutal har arkitekthistorikern Martin Rörby och fotografen Tove Falk Olsson valt att blicka ut i Sverige i jakten på de brutala husen och det är en handplockad skara som fått chansen att visa upp sin säregna charm och tjusning. Så var inte rädda, scrolla ner och se några för er själva…

© Bokförlaget Max Ström

print

Våra samarbetspartners