SOLO: A STAR WARS STORY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Star Wars, USA 2018
Regi: Ron Howard
I rollerna: Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Woody Harrelseon, Emilia Clarke, Donald Glover
4K UHD, 3D Blu-ray, Blu-ray, DVD
(Disney)

BETYG: FYRA

Sedan George Lucas skapade Star Wars i slutet av 70-talet har snacket alltid handlat om att det skulle bli nio filmer. Länge var det endast de mest troende som hängde kvar med den tanken. Så plötslig basunerade George Lucas ut att Episod Ett var på g. Sen tog det inte så värst lång tid innan det var dags för den sista delen av trilogin att komma ut (vi väntar ju på Episod Nio…). Nu är ju “problemet” att fansen vill ha mer så det är dags att göra lite sidospår kallade A Star Wars Story. Den första Rogue One kom här om året och nu är det dags för nästa story – Solo.

Som namnet antyder är det Han Solos liv, dvs innan Episod Fyra, som vi får stifta bekantskap med. Ska väl inte gå in så mycket på detaljerna men vi får se hur vänskapen med Chewbacca uppstod och hur Han kom över The Millennium Falcon från Lando Calrissian. Lite nya rollfigurer dyker också upp. Filmen introducerar även ett nytt kortspel som kallas Sabaac…

Det är inget krav på att man måste sett övriga Star Wars men det hjälper för att hänga med i alla referenser. Som sagt det bjuds ju inte på några större överraskningar och skådisarna funkar.

Vad som är riktig kul är bonus materialet. En hel skiva ägnad åt att nörda ner sig i filmen. Det börjar med en runt bordet diskussion med regissören och skådespelarna sen följer en intervju med manusförfattarna far och son Kasdan. Vidare finns fördjupningar av vissa scener samt bortklippt material.

Skriven 2018-10-15

print

Våra samarbetspartners