MALMÖ REDHAWKS: Linus Cronholm skriver på för ett år till

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Linus Cronholm, 19. Den talangenfulle backen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

– Vi ser en stor potential i Linus. Redan från första stund när han kom upp i A-laget visade han prov på ett moget spel. Han är stark i sitt defensiva spel och det är alltid kul att se, att han inte lägger fingrarna emellan. Det är självklart extra roligt att han är från staden och har gjort en resa i klubben, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Linus Cronholm A-lagsdebuterade för Redhawks i samband med SM-slutspelet 2018. Den här säsongen har han till stora delar spenderat på lån i Karlskrona, men under de senaste veckorna har han spelat SHL-hockey med Redhawks.

– Det är en stor ära att stanna kvar och få skriva på ett nytt kontrakt med klubben som jag har brunnit för sedan jag var liten. Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för mig, att kunna ta ytterligare kliv i min karriär, med de tränare som finns i klubbenj, säger Linus Cronholm själv i en kommentar.

Det nya kontraktet gör Linus Cronholm till en Redhawksspelare till våren 2021.

FAKTA / #12 Linus Cronholm
Back, vänsterskytt
Född: 2000-07-03
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 186 cm / 89 kg
Moderklubb: IK Pantern
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Pantern, Karlskrona.
Meriter: Draftad av Buffalo Sabres 2018 (117:e totalt), 9 J-landskamper.
Aktuell: Skrivit på en ettårig kontraktsförlängning med Redhawks.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners