LINA BENGTSDOTTER – Ny bok ”Francesca”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Uppföljare till förra årets mest sålda debut

På onsdag släpps boken ”Francesca”, Lina Bengtsdotters efterlängtade uppföljare till ”Annabelle”, som blev förra årets mest sålda skönlitterära debut med över 80 000 exemplar. I samband med detta instiftas även ett litteraturstipendium i Linas ära; Bengtsdotterstipendiet – för unga skrivare.

– Med ett alldeles eget uttryckssätt skildrar Lina Bengtsdotter hur det är att leva och bo i Gullspång, och genom sina romaner sätter hon småstadens öde på agendan. Skrivandet har varit en nyckel i Linas liv och det är fantastiskt att hon genom det här stipendiet kan uppmuntra unga människors skrivande och därmed ge dem de möjligheter som hon själv har haft, säger John Häggblom, förläggare på Bokförlaget Forum.

I nya boken Francesca tar Lina Bengtsdotter oss tillbaka till småstaden Gullspång och dess hemligheter. När Francescas bästa vän Paul dör vägrar hon tro att det rör sig om ett självmord. Hon gör sina egna efterforskningar, trots motstånd från omvärlden. Tjugo år senare undersöker polisen Charlie Lagers hennes försvinnande. Den fascinerande och älskade huvudpersonen Charlie Lagers trasiga förflutna spelar återigen en viktig roll.

– Jag hoppas att den blir lika väl mottagen som Annabelle, och att läsarna vill fortsätta följa Charlie Lager i minst en bok till, säger Lina Bengtsdotter.

LINA BENGTSDOTTER är uppvuxen i Gullspång och bor numera i Stockholm. Hon är utbildad lärare i svenska och psykologi och har publicerat en rad noveller i tidningar i Sverige och Norden. Hennes kriminalroman Annabelle hyllades av både läsare och kritiker. Den tilldelades Crimetime Specsavers Award som bästa deckardebut, är nominerad till Årets bok och rättigheterna har sålts till ett stort antal länder. Förra sommaren gick Annabelle som följetong i TT, och lästes i dagstidningar över hela landet.

Francesca av Lina Bengtsdotter släpps onsdag 26/9

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners