GUNHILD CARLING, PETRI SÅNGARE & MALMÖ STRINGS, Palladium den 15 augusti (Malmöfestivalen 2018)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Great American Songbook med Gunhild Carling, Petri Sångare & Malmö Strings och Plattform. Två föreställningar. Så många hugade besökare. Som tålmodigt köade i timtal. Visst drog hemmafavoriterna, visst har Petri Sångare många vänner och släktingar i Malmö, men mest av allt drog Gunhild Carling. Det här var hennes sista uppträdande innan hon drar till New York för att satsa på karriären i USA.

Örongodis av klassiker

Men visst kommer Gunhild tillbaka till Palladium igen, det har hon nu lovat!

The Great American Songbook med Gunhild Carling, Petri Sångare & Malmö Strings är en konsert full av örongodis.

Gunhild Carling öser ur denna gigantiska godispåse av tidlösa musikalklassiker, Broadwayhits och Hollywoodsånger och tolkar dem alla på sitt personliga sätt tillsammans med Petri Sångare och Malmö Strings.

Finstämt vid pianot

Gunhild Carling byter klänning tre gånger under föreställningen och instrument många fler gånger!

Extra finstämt blir det när hon väljer att sätta sig vid pianot och framföra en egen komposition, publikens önskningar och en egen, halvt bortglömd favorit, Minnie the Moocher, och hon får med sig publiken i refrängen alla trallar glatt “heydiheydiheydihey …” (vän av PG Woodhouse känner igen klassikern från Jeeves and Wooster — då den här låten var splitterny förstås!)

Vänskapligt munhuggande

Själva föreställningen är full av gyllene hits som putsats upp lite extra, kvällen till ära, i nya och spännande arrangemang.

Föreställningen är också full av vänskapligt munhuggande mellan Gunhild och dirigenten för Petri sångare. Den eminenta kören har också sina ögonblick att glänsa – och de glänser helt själva när det är dags för ett klänningsbyte. Nästa år firar de 700 år på hemmaplan, i den nyrestaurerade Petri kyrka i Malmö.

Stående ovationer

Avslutningen bjuder givetvis på Gunhild Carling på säckpipa och Amazing Grace! 

Amazing Gunhild visar var skåpet ska stå! Om och om igen!
Oavsett vilken låt hon väljer eller vilket instrument hon väljer att tolka den på! 
Det kan man kalla en mångsidig artist!

Publiken njuter i fulla drag och det blir stående ovationer. Och ett extra extranummer!

  • Bara rosor för Gunhild Carling! Och tolkningarna från The Great American Songbook! Foto: Graham.

Skriven 2018-08-15

print

Våra samarbetspartners