A-HA, Tivoli, Köpenhamn den 27 juli 2018

Klicka på bilden, för att se hela bilden

A-ha är väl Norges svar på ABBA, Roxette eller Europe när det kommer till internationell framgång fast hitkavalkaden väl inte är den mest uppenbara då balladerna och de lugnare låtarna överglänser de snabbare låtarna.

Som sagt A-ha har gjort så mycket mer än den vanlige lyssnaren hört och kväll fick de verkligen ett spektra av denna källa. Förvisso kan man kalla denna spelning en gratisspelning för Tivolis årskortsinnehavare, fast vanligt folk kunde ju lösa vanlig entré och även de njuta av kvällens Fredagsrock. Hur som var publikhavet tjockt och grindarna in till Tivoli hade lapp på luckan.

Då vi ändå var i Köpenhamn kam man beskriva musiken som ett enda stort hygge. A-ha började med Cry Wolf och efter det följde ett antal stabila albumspår. En liten udda sak var att Train of thought spelades i demoversionen. Med dessa rader i åtanke hade A-ha väldigt svårt att få med sig publiken. Men mot slutet när det var dags för de lite snabbare låtarna tände publiken till. De absoluta favoriterna var ju självklart The Sun Always Shines On T.V., Living Daylights och Take On Me som för övrigt avslutade kvällen.

A-ha består av trion Magne Furuholmen, Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy och med sig på denna turné hade de med sig en sextett av medmusiker. Sen måste man bara tillägga att Mortens röst lät fantastiskt.

Foto: Michael Lindström

skriven 2018-07-28

print

Våra samarbetspartners