OCEAN’S 8 (Ocean’s Eight)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Gary Ross
I rollerna: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, James Corden, Dakota Fanning, Richard Armitage

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-06-29

Vi skriver 1960 när Frank Sinatra samlade sitt Rat Pack (Dean Martin & Sammy Davis Jr och Peter Lawford) i Las Vegas för att spela in Ocean’s 11. Tanken var att de skulle filma på dagen och uppträda på The Sands på kvällarna och ha roligt hela tiden. Den röda tråden bestod i att gänget skulle råna alla stans större casinon och komma undan.

Fyrtiotvå år senare fick George Clooney snillleblixten att han skulle göra om filmen igen med sitt eget gäng Brad Pitt, Matt Damon bland andra och succéen lät inte vänta på sig den här gången heller. Nu med bägge fötterna inne i Metoo-åldern är det naturligtvis läge för Danny Oceans syster Debbie (Sandra Bullock) att göra om bravaden och visst funkar formulan fortfarande främst av samma anledning som Sinatra och Clooney rodde skutan i hamn.

Tjejerna verkar trivas med varandra och bjuder på sej själva med coola repliker och häftiga kameravinklar. Det handlar om att lägga vantarna på ett halsband i 150 miljoners klassen och precis som i sina manliga motsvarigheters versioner göre sej logiken inget besvär. Bullock kan det här med komedi och action och Cate Blanchett är en av vår tids mest mångsidiga aktriser verkar njuta av att kunna jobba i lättvikt och känna att publiken trivs med det. Underhållande som vanligt när familjen Ocean är i – eller gör – stöten alltså.

Skriven 2018-06-27

print

Våra samarbetspartners