MALMÖ REDHAWKS: Kim Rosdahl förblir en Redhawksspelare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Redhawks lagbygge fortsätter att ta form inför den kommande säsongen. I dag har Kim Rosdahl, 21, skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, som han representerat sedan tidiga tonåren.

– Det känns jättebra att stanna i Redhawks. Jag tror att vi har något riktigt bra på gång och jag tycker att truppen ser väldig stark ut. Tillsammans ska vi ta oss ännu längre nästa säsong och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det här laget, säger Kim Rosdahl själv efter att ha satt sin signatur på kontraktet.

Trots sin unga ålder har ytterforwarden redan gjort fem säsonger och 188 tävlingsmatcher i Redhawks A-lagströja. Nu kommer han dessutom från ett mycket starkt slutspel, där han var en av lagets bästa spelare.

– Jag tyckte att jag avslutade ganska bra och det ska jag bygga vidare till nästa säsong. När jag spelar så, då bidrar jag som mest till laget och det är så jag vill spela, säger han.

Statistiskt svarade Kim Rosdahl också för sin bästa säsong hittills i karriären. I SHL:s grundserie svarade han för sju poäng (4+3) och noterades för +6, en notering i toppskiktet i den interna statistikligan. I slutspelet följde han upp med tre poäng (1+2) på nio matcher – och starka +4, som också var bäst i laget.

– Kim kommer från en stark säsong och under de senaste månaderna såg vi verkligen vad han kan bidra med till vårt lag. Han är en kanonkille utanför isen, som alltid sätter laget före jaget och är beredd att offra mycket för att vinna. Dessutom är han en spelare från våra egna juniorled och vi vill gärna bygga på spelare med lokal anknytning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år och gäller till våren 2019.

FAKTA / #96 Kim Rosdahl
Forward, högerfattad
Född: 1996-05-12
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 188 cm / 90 kg
Moderklubb: Limhamn HK
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Limhamn, Pantern.
Meriter: Avancemang till SHL 2015, 13 J-landskamper.
Aktuell: Har skrivit på ett nytt ettårskontrakt och förblir Redhawks trogen ytterligare ett år.

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt

3 Malte Setkov
6 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
36 Anton Öhman
42 Niklas Arell
59 Anton Mylläri

8 Johan Olofsson
9 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
24 Emil Molin
26 Axel Wemmenborn
29 Marcus Sylvegård
43 Nichlas Hardt
51 Emil Sylvegård
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz
96 Kim Rosdahl

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners