ROBERT HARRIS- Ny bok “München”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

München släpps – med Robert Harris själv på plats i Stockholm

Den historiska romanens gigant Robert Harris besöker Sverige i samband med utgivningen av sin senaste roman. München är en storslagen spionthriller om dagarna i München som blev upptakten till det andra världskriget.
September 1938. Hitler är fast besluten att starta ett krig. Chamberlain vill desperat bevara freden. Oenigheten leder till ett historiskt möte i München om Europas framtid.

Samtidigt som führerns tåg åker söderut genom Tyskland, korsar premiärministerns flygplan den Engelska kanalen. Tillsammans med makthavarna reser två vänner som inte har setts på sex år. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare. Paul Hartmann är en tysk diplomat och medlem av anti-Hitler-rörelsen. Nu korsas deras vägar i händelsernas centrum. Hur långt är de beredda att gå för att förhindra ett krig.

München är en fängslande skildring av förräderi, samvete och lojalitet. Robert Harris briljerar med en historisk roman vars händelser uppvisar skrämmande paralleller till den aktuella världspolitiken.

”En ytterst övertygande och fantastiskt gripande historisk thriller” (Literary Review), ”en briljant spionroman” (Observer) och ”superb” (Mail on Sunday) är bara några av hyllningarna från den internationella kritikerkåren.

Robert Harris är känd för sina inträngande människoporträtt, genomarbetade intriger och extrema detaljrikedom i skildringar som Faderland, Spökskrivaren och Konklaven. En officer och spion om Dreyfusaffären utsågs till Årets roman av British National Book Awards. Robert Harris böcker har översatts till trettiosju språk och sålts i femton miljoner exemplar. Hans tolfte roman München är översatt av Svante Skoglund och finns ute i handeln nu.

Välkommen på bokrelease och författarsamtal med Robert Harris, torsdagen den 22 mars klockan 18 på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners