EUROVISION SONG CONTEST 2018: Karin Gunnarsson leder Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I år har Sverige en ny delegationschef i Eurovision Song Contest: Karin Gunnarsson. Uppdraget innebär att leda den svenska delegationen och vinnaren från Melodifestivalen i tävlingen i Lissabon. Karin Gunnarsson kommer närmast från Sveriges Radio P3 där hon under många år jobbat som musikredaktör och koordinator samt artistbokare för bland annat P3 Guld.

Karin, som har en gedigen bakgrund i musikbranschen, är även sedan förra året ordförande i Melodifestivalens urvalsjury och biträdande tävlingsproducent vid sidan av Christer Björkman. Nu väntar uppdraget som delegationschef i Eurovision Song Contest.
-Det ska bli jätteroligt och väldigt spännande. Det känns väldigt stort eftersom jag är uppvuxen med Eurovision och Melodifestivalen och alltid tittat. Jag ser fram emot att resa med teamet till Lissabon och representera Sverige, säger Karin Gunnarsson.

Christer Björkman, som är ordinarie delegationschef, är för tredje året i rad anlitad som tävlingsproducent för hela Eurovision Song Contest.
-Rollen som delegationschef innebär att förbereda och planera vistelsen i Lissabon och dessutom ansvara för vår artists framträdande i Eurovision. Eftersom Karin och jag gemensamt varit med på artisternas resa fram till idag, så är hon väl förberedd. Karin är inte bara extremt begåvad utan även både nyfiken och modig, så det här kommer att gå hur bra som helst, säger Christer Björkman.

Lördagen den 10 mars sänds finalen av Melodifestivalen från Friends Arena i Stockholm. Då står det klart vilken artist som ska representera Sverige i Lissabon i maj.

Eurovision Song Contest 2018
– Arrangeras av Rádio e Televisão de Portugal (RTP) och sänds från Lissabon i Portugal.
– De två semifinalerna, 8 och 10 maj, direktsänds i SVT1 och SVT Play kl 21:00. Sverige deltar i andra semifinalen.
– Finalen direktsänds i SVT1 och SVT Play lördagen den 12 maj kl 21:00.

© SVT

print

Våra samarbetspartners