MARIE BJÖRK bland Bokförlaget Forums marsnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jämställt föräldrarskap, litterär roadmovie och en kärleksthriller

Vi ska ha barn av Marie Björk
Om boken: Som blivande föräldrar är det lätt att tappa greppet om jämställdheten. Det finns många normer och förväntningar som säger hur vi ska vara som mammor och pappor. För att kunna leva jämställt behöver vi syna dessa normer och hitta strategier som fungerar, även efter det att barnet har kommit. Den här boken vill stötta och peppa er på vägen. Konkreta tips varvas med analyser och personliga upplevelser. Författaren själv och ett femtiotal föräldrar delar på ett ärligt och generöst sätt med sig av sina erfarenheter, och visar att det finns många vägar till jämställdhet.

De dödas sång av Jesmyn Ward, Joakim Sundström (övers.)
Om boken: Inspirerad av såväl Toni Morrison och William Faulkner som Odysséen och Gamla testamentet tar Jesmyn Ward med läsaren på en litterär roadmovie genom Mississippi – en del av dagens USA som präglas av rasism, hopplöshet och såren från historiens orättvisor. En oförglömlig och drabbande berättelse om en familj som kämpar för sin överlevnad och binds samman av en kärlek som är starkare än allt annat.
Jesmyn Wards debutroman Rädda varje spillra tilldelades National Book Award 2011 och även för De dödas sång fick hon detta prestigefulla pris 2017.

Ensamhetens språk av Jan-Philipp Sendker, Lisbet Holst (övers.)
Om boken: Av författaren till Konsten att höra hjärtslag. I Ensamhetens språk vävs en spännande thrillerintrig samman med en vacker kärlekshistoria fylld av livsvisdom. Den amerikanske journalisten Paul Leibovitz dras in i en kamp mot miljöförstöring, maktmissbruk och politisk korruption i dagens Kina, en kamp som snart sätter både hans eget liv och den nyfunna kärleken till kinesiska flickvännen Christine på spel.

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners