MALMÖ REDHAWKS: Tobias Ekberg spelar på Annandagen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks har en skadedrabbad backsida och agerar inför annandagsmatchen hemma mot Frölunda. Tobias Ekberg, 23, lånas in från IK Pantern.

– Tobias är en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Han är en skicklig tvåvägsback som är såväl rörlig som duktig med pucken. Han kommer att göra bra ifrån sig hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård och fortsätter;

– Vi är jätteglada över att vi har det här fina samarbetet med Pantern och att vi kan hjälpa varandra i situationer som den vi befinner oss i just nu. Pantern gör det dessutom jättebra när det kommer till utveckling av spelare.

Tobias Ekberg gör sin andra säsong i HockeyAllsvenskan, men den första i IK Pantern. Han har imponerat stort hela hösten och på sina 29 matcher svarat för 17 poäng (4+14). Dessutom är han en av seriens främsta när det gäller statistiken för +/-, där han är noterad för +12.

– Det ska bli riktigt kul att få debutera i SHL. Det är något jag kämpat och slitit för länge och haft som ett stort mål. Att få göra det nu, efter halva säsongen, är extra roligt och jag ser det som ett tecken på att jag gjort det bra i Pantern, säger Tobias Ekberg själv i en kommentar.

För en knapp vecka sedan var han inne och gjorde ett träningspass med Redhawks, något han ser som positivt inför matchdebuten.

– Jag tyckte att det kändes bra på den träningen. Det var lite högre intensitet än vad jag är van vid samtidigt som det bara var en kort träning. Men självklart är det skönt att jag fått känna på miljön och redan träffat alla grabbarna i laget, menar Ekberg, som finns med på Redhawks träning på juldagen.

FAKTA / #56 Tobias Ekberg
Back, vänsterfattad
Född: 1994-01-13
Födelseort: Töreboda
Läng / vikt: 178 cm / 74 kg
Moderklubb: Töreboda HF
Klubbar i karriären: Töreboda, Leksand, Oskarshamn, Pantern
Aktuell: Lånas in från IK Pantern och spelar annandagsmatchen hemma mot Frölunda

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners