LET THE SUNSHINE IN (Un beau soleil intérieur)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Claire Denis
I rollerna: Gérard Depardieu, Juliette Binoche, Philippe Katerine, Xavier Beauvois

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2017-12-22

Inte tack vare men väl trots Juliette Binoches utstrålning och aldrig sviktande begåvning upplever jag inte att solen kastar många strålar på den här filmen. Att jag inte gäspade käken ur led berodde just på att man aldrig tröttnar på Binoche som älskas av kameran. Den i dag 53-åriga Binoche som slog igenom och fick en birolls Oscar 1996 för Den engelske patienten gör vad hon kan för att sätta kött på benen på Isabelle, en frånskild konstnär i 50-års åldern.

Hela hennes liv går ut på att få männen i sin omgivning i horisontalläge. En är ett gift superego som mest lovprisar sin fru, en annan är hennes före detta man och på den vägen lunkar historien på. I slutscenerna dyker Gerard Depardieu upp som någon sorts psykolog och försöker lägga pussel med hennes komplicerade tillvaro med älskarna. Utan kamerans kärleksförhållande till Juliette Binoche hade den här filmen varit en sövande upplevelse.

skriven 2017-12-21

print

Våra samarbetspartners