BILAR 3 (Cars 3)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Pixar Classic 18. USA, 2017
Regi: Ron Clements, John Musker
Original röster: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Larry the Cable Guy, Bonnie Hunt, Chris Cooper
Svenska röster: Martin Stenmarck, Mikaela Ardai Jennefors, Jan Modin, Jennie Jahns, Gustav Levin
3D Blu-ray, Blu-ray, DVD
(Walt Disney)

BETYG: TVÅ

När Bilar kom var det något helt nytt. Pixar hade verkligen lyckats med detta konceptet. Självklart skulle det bli en efterföljare som inte heller var helt oäven. Sen kom spin-offen Flygplan både en och två gånger och nu är det dags för den tredje filmen om Blixten McQueen.

Denna gång har Blixten drabbats av ålderskrämpor och blir omkörd av den nya generationen. Säsongen slutar i ett brak. Men Blixten vill tillbaka och ut på banan igen. Hans gamle coach Doc Hudson vilar på något skrotupplag och teamets ägare ger honom nu en ung tjej med oförmåga att följa sina egna ambitioner, Cruz Ramirez som ny personlig coach.

Cruz är väl nog filmens egentliga huvudperson och vill man tolka filmen på sättet att alla tjejer kan som är man inte helt fel ute. Så varför en tvåa i betyg? Filmen är i motsats till de två första bara seg och tråkig.

Det snålt tilltagna extramaterialet på den vanliga Blu-Rayn är den moralpredikande kortfilmen Lou behållningen. Synd att det riktiga extramaterialet bara finns på 3-disc utgåvan.

Skriven 2017-12-20

print

Våra samarbetspartners