MALMÖ REDHAWKS: 305.810 kronor till Movember Foundation

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För tredje året i rad har Malmö Redhawks tagit kampen för mäns hälsa och ställt sig bakom rörelsen kring Movember Foundation. Förra året, när hela SHL engagerade sig i frågan, var Malmö Redhawks den klubb som samlade in näst mest pengar, 105.918 kronor.

Årets kampanj rivstartade med Movember World Record Shave Down, ett samarrangemang mellan Malmö Redhawks, Clarion Hotel & Congress Malmö Live, the Barber, Zoi Tattoo och Informationsteknik, som krossade det gamla världsrekordet i antalet rakningar. Barberarna från the Barber renrakade 304 män, närapå en fördubbling jämfört med det gamla rekordet, som löd på 169 stycken.

– Vi hade som mål att ta det gamla rekordet med bravur och satsade högt på 250 rakningar. Att vi nådde 304 stycken är helt fantastiskt, säger Ricard Larsson från the Barber.

När månaden och Movember nu har summerats konstateras att Malmö Redhawks bidragit med hela 305.810 kronor till Movember, för mäns hälsa och forskningen mot testikel- och prostatacancer.

– Vi är väldigt stolta över hur vi har lyckats sprida medvetenhet om denna hemska sjukdom och samlat in pengar för att stötta forskningen. Att vi nära nog tredubblat det insamlade beloppet jämfört med i fjol är fantastiskt och det visar på hur långt vi kan nå när vi gör saker tillsammans med våra partners, säger Jens Hemström, Malmö Redhawks marknads- och försäljningschef.

Pengarna som samlats in kommer nu att vara en del i finansieringen av revolutionerande lösningar som leder till konkreta förbättringar för dem som drabbas av prostata- och testikelcancer. Läs mer här om hur pengarna kommer att användas!

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners