MARLON JAMES bland Albert Bonniers förlag januarinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En kort krönika om sju mord av Marlon James, Niclas Hval (övers.)
December 1976. Jamaica befinner sig i en våldsam politisk strid när sju beväpnade män stormar in i Bob Marleys hem. Ryktet säger att sångaren blivit en bricka i ett maktspel med intressen långt utanför landets gränser.
Baserad på verklighetens mordförsök på Bob Marley. En brutal och intensiv roman om mördare, politiker och langare, CIA-agenter, journalister och bedragare.

Vägen till Nürnberg av Philippe Sands, Manne Svensson (övers.)
När juristen Philippe Sands får en inbjudan att föreläsa i Lviv i Ukraina öppnas en okänd dörr till hans familjs historia. Med utgångspunkt i morfaderns flykt undan nazisterna inleds en andlös resa som tar läsaren från det forna Lemberg till rättegångens Nürnberg. Prisbelönta Vägen till Nürnberg är en berättelse om folkmord, familjehemligheter och drömmen om rättvisa.
”En monumental bedrift.” John le Carré

Den stora utställningen av Marie Hermanson
Den 8 maj 1923 invigs Jubileumsutställningen i Göteborg. På plats finns den unga journalisten Ellen, men också polisen Nils. När ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt hotfulla antisemitiska krafter i rörelse.
Med Den stora utställningen har Marie Hermanson skrivit en medryckande roman om några människor vars öden knyts samman på ett sätt de aldrig hade kunnat förutse.

En äkta man av Dennis Lehane, Johan Nilsson (övers.)
När den före detta tevejournalisten Rachel träffar Brian verkar det först som att han ska lyckas dra henne ut ur hennes skal. Men efter bröllopet börjar Brian bete sig allt mer underligt. Är Rachel bara paranoid? Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får hennes världsbild att rasa samman. En mörk, uppslukande och romantisk spänningsroman med en andlös intrig som överraskar gång på gång.

Sanningskonst av Sven Lindqvist, Stefan Jonsson
En samtalsbok där Stefan Jonsson och Sven Lindqvist talar om den senares författarskap, som sträcker sig från mitten av 1950-talet fram till vår samtid. På ett ledigt sätt löper biografi, samhällsanalys, litteraturhistorisk översikt och ett slags mentalitetshistoria över det sena 1900-talet genom hela framställningen. Lindqvists stora ämnen har dessvärre fått större aktualitet än någonsin på sistone, och det är fascinerande att se hur konsekvent han har ägnat sig åt demokratins problem, rasismen, bortstötandet etc. Texten har samtalets lätthet men ändå litterär koncentration.

DEBUT: Harungen av Ina Rosvall
På slätten ligger laboratoriet där hon arbetar. Där bedrivs experiment på djur för att undersöka medvetandets mekanismer, och hjärnaktiviteten tankas upp i en mima. Hemma finns familjetryggheten, men med tiden dras hon alltmer till miman. När hon hittar en övergiven harunge på vägen till jobbet tas allt till en ny nivå. Harungen är en suggestiv debutroman om en kvinna som överskrider gränser, och om vår eviga fascination inför det okontrollerbara.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners