OLOF LUNDH bland Albert Bonniers Förlag aprilnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

År med Erlander av Olle Svenning
Om boken: ”Vill du börja arbeta på statsrådsberedningen, hos Tage Erlander?”
Det var höst 1965 och jag hade just fyllt 23. Erlander hade lett landet och socialdemokratin i ungefär lika många år.
Erlander samlade ”sina pojkar” varje morgon, föreläste, kastade sig mellan komik och djup pessimism. ”Skriv något verkningsfullt”, bad han oss. Åren hos Erlander var, politiskt och mänskligt, de mest lärorika under mitt yrkesliv.
– Olle Svenning

Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå av Jack Werner
Om boken: En flicka får kvarsittning eftersom hennes mobil pryds av svenska flaggan. Men nyheten är fejk. När Mats får veta det blir han likväl upprörd. ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”, skriver han på Facebook.
Vad gör internet med vår verklighets uppfattning? Genom att granska påhitt, rykten, legender, propaganda och lögner berättar Jack Werner om nätets påverkan på sanningen och vad vi kan göra för att genomskåda den virala lögnen.

Dublinbor av James Joyce, Erik Andersson (övers.)
Om boken: 1914 publicerades James Joyces Dublinbor, hans första viktigare verk och sedan dess en klassiker. I 15 noveller som utspelar sig i samma värld som hans mästerverk Ulysses skildrar Joyce vanliga män och kvinnor som rör sig genom den irländska huvudstaden. Berättelserna går från barndom, ungdom och mogen ålder, och ger en vision av en stad stelnad under engelskt förtryck, samtidigt som hoppfullhet och humor spelar en viktig roll

Hur man gör succé på dårhus av Emmy Abrahamson
Om boken: Majas karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat väggar – till hälften – som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller?
Emmy Abrahamson är tillbaka med ännu en komisk och varm berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind.

Harry Schein av Per Vesterlund
Om boken: Som ensamkommande flyktingbarn skickades han 1939 från Wien till Småland. Han tar sig till Stockholm, blir en ekonomiskt oberoende kulturskribent, gifter sig med filmstjärnan Ingrid Thulin och blir vän med Olof Palme och Ingmar Bergman. En glamorös intellektuell försäljare med makalös social kompetens – som till slut hamnade i krig med det Filmsverige han styrde. Det här är den första biografin om Harry Scheins motsägelsefulla liv, utan motstycke i svensk historia.

Inkräktare av Tana French, Christian Ekvall (övers.)
Om boken: En ung kvinna hittas död i sitt hem. Det ser ut som ett typiskt fall av våld i nära relationer. När mordet på Aislinn Murray landar på Antoinette Conways och Stephen Morans bord verkar det till en början lätt att lösa. Men Antoinette är övertygad om att något inte stämmer. Samtidigt dyker en mystisk man upp utanför hennes hus. Är hon bara paranoid eller är det någon som förföljer henne?

Polsk-ryskt krig under rödvit flagga av Dorota Maslowska, Tomas Håkanson (övers.)
Om boken: Silny och hans gäng är tonåringar i en liten stad i Polen under den vilda kapitalismens tid, från början dömda att leva på arbetslöshetsunderstöd. De driver runt i jakt på droger och kickar. Dagen före och under ”En ryssfri dag”, en karnevalisk folkfest som innebär början på ett ”krig” mellan ryska gatuförsäljare och lokala polska affärsidkare, trappas våldet upp och språket briserar.

Allsvenskan enligt Lundh av Olof Lundh
Om boken: Vem styr över allsvenskan?
Vem bestämmer i klubbarna?
Vem tar hem pengarna?
Allsvensk fotboll har aldrig varit hetare. Derbyn drar rekordpublik, spelare säljs för gigantiska summor och Östersunds FK överraskar ute i Europa. Men hur ser det ut på andra sidan spelargången?
Olof Lundh beskriver spelet bortom planen: klubbarnas inre liv, transfermarknaden, arenabyggena. Var hamnar tevepengarna och vilken väg tar allsvenskan när Europas storklubbar rusar ifrån?

Kvinnan i fönstret av AJ Finn, Klara Lindell (övers.)
Om boken: Anna Fox lever isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset mittemot. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?
Kvinnan i fönstret är en klassisk thriller där inget är som det först verkar.

Släpp ingen jävel över bron av Alexander Cavalieratos
Om boken: Sverige 1939. Karl är en ung socialist från landsbygden som förälskar sig i Viola, en mondän studentska, förlovad med direktör Elmroth. Så försvinner Karl, hamnar i interneringsläger, och Viola tvingas till avancerat dubbelspel för att rädda honom. Släpp ingen jävel över bron är en episk roman om krig och kärlek, om ett Sverige i beredskap och alla de hemligheter krig föder.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners