DEEP PURPLE, Valbyhallen, Köpenhamn den 13 november 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det den klassiska Valbyhallen som hälsade legendarerna Deep Purple välkomna till vår region. Det var ju ett tag sedan sist de var på denna arena, närmare bestämt 1993. Innan Deep Purple intog scenen värmde danska Electric Guitars upp publiken på den sedan länge utsålda konserten. Electric Guitars bjöd på ett kortare set med ett bland annat par låtar från senaste plattan Rock n’ Roll Radio. Det lät riktig bra och stilen är klassisk hårdrock. Som en extra bonus fick vi se Artillery-sångaren Michael Bastholm Dahl hoppade in och ta över sången på Headless Chicken.

Purple körd igång med inledningsspåret från nya plattan Infinity. Mäktigt var hyllningen till den sedan länge bortgångne John Lord Uncommon Man. Ok Ian Gillan har passerat 70 så de höga tonerna och skriken som kännetecknade honom under 70-talet är givetvis borta men med lite omarrangemang funkade det utmärkt och när gruppen kör låtar som Lazy får han ju ett långt break, dessutom fick Gillan fram munspelet under nyss nämnda låt. Efter John Lords frånfälle tog den gamle Rainbow-keyboardisten Don Airey över och solot han fick utrymme att framför var något i hästväg även en van konsertpianist hade lyft på hatten.

Det var en väldigt blandad publik som välkomnade Deep Purple allt från fjunfinniga tonåringar till pensionärer som olovligen lämnat hemmet. Skämt o sido det var en helgjuten föreställning publiken bjöds på. Så nu återstår det om turnén The Long Goodbye Tour verkligen blir Deep Purples svanesång. Och om ni nu undrar om gubbarna rockade fett så kan ni ge er tusan på det.

skriven 2017-11-14

print

Våra samarbetspartners