ELECTRIC BOYS, KB, Malmö den 10 mars 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

(Electric Boys agerade förband till Mustach samma dag. Se separat recension av de sistnämnda.)

Electric Boys gör comeback efter 17 år!

På scen märktes inte mycket av frånvaron i rampljuset. Förvisso har Conny Bloom haft lite andra projekt under tiden, men det har nog kliat länge i fingrarna att ställa sig på en scen och köra de gamla hitsen igen. Men har gubben varit infrusen? Åldras inte rockstjärnor? Mager som en pinne med lågt skurna skinnbyxor och en grym sjuttiotalsfrilla. Och något så slitet som gitarren han lirade på har jag inte sett på många år. Gitarrstacken på vänstra sidan var lika sliten. Det är fan så coolt.

Efter det långa introt öppnade de med REEFERLORD från kommande plattan. Vidare med KNEE, något som får mig tänka på någon gammal Zeppelinlåt. Denna följdes av den psykedeliska titeln FATHER POPCORNS MAGIC OYSTER vilket är första singelsläppet från nya plattan. Vad jag kunde höra av texten handlade den naturligtvis om den musikaliska eran i slutet av 60-talet. Det var tungt sväng med influenser av Beatles. Som intro (eller var det bara ett mellanspel) till ELECTRIFIED blev det helt plötsligt lite Zappa när de körde några takter på I´M THE SLIME.

Musiken de spelar är ju tidlös klassisk rock och de nya låtarna kunde lika gärna varit skrivna för 15 eller för 30 år sen. Men det matchar ju Conny Blooms image. Han såg ju retro ut redan för 20 år sen. Och vad blir man nu då, retro-retro? Även ANGEL var hämtad från nya plattan, en tidlös rockklassiker i up-tempo med slagkraftig refräng.

Nu vet jag inte hur Boysen har resonerat när de skrev låtarna till den nya plattan, men så värst mycket utveckling kan jag inte skönja. Bra eller dåligt? Tja, den här genren ska ju låta gammal fast det är nytt och då tycker åtminstone jag att målet är uppfyllt.

Vidare med RAGS TO RICHES där allsången kom igång. Den gamla CAPTAIN OF MY SOUL fick sig en liten avdamning och sista låten blev självklart den stora hiten ALL LIPS AND HIPS som även den öppnade för allsång.

Hade de haft mer än 40 minuter på sig att värma upp publiken hade det säkert blivit ännu trevligare, men nu fick de ju agera förband till Mustasch. Jag tror lika många kommit för att se Electric Boys så en timme kunde de väl ha fått lira.

En kul o bra comeback.

skriven 2011-03-11

print

Våra samarbetspartners