ALL INCLUSIVE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Karin Fahlén
I rollerna: Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Jenny Silfverhjelm, Goran Bogdan, Jonas Karlsson

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2017-11-10

Trogna läsare vet att jag inte sätter bottenbetyg i första taget, men fallet All Inclusive utgör definitivt ett undantag. Dessvärre, får man väl säga. För visst hystes visst hopp om att få avnjuta en god semesterkomedi innan förtexterna började rulla. Dessa förhoppningar grusades dock relativt omgående. Den stabbigt trevande öppningen var bara början på något som ganska snart började likna ett tvättäkta haveri.

Suzanne Reuters Inger står i begrepp att fylla sextio. Det ska firas med en familjetripp till Kroatien. Planen går dock i stöpet när det blivande födelsedagsbarnets make visar sig ha en affär.

Fast visst bär det av till det forna Jugoslaviens soliga stränder ändå. Tanken är att döttrarna, den smått överspända Malin och struliga Tove ska pigga upp den bedrövade morsan, men det går väl sådär. Det är i alla fall ingen höjdare att hamna i luven varandra när mamma mår som sämst. Likaså är det en mindre lysande idé av Tove att engagera en häradsbetäckande bartender som betald date åt henne för uppnå någon form av positivt resultat.

Garnera sedan detta upplägg med lite udda figurer i periferin som gör lagom tokiga saker, så kan ni ju tänka er hur skojigt det här är. I fantasin det vill säga. För i verkliga livet är problemet med denna skapelse inte bara att genomförandet överlag är så fyrkantigt och stelt, utan också att det hela är så nyanslöst och i avsaknad av timing att man nästan baxnar. Visst kan stereotyper och överdrifter vara hur roliga som helst, det är jag den förste att erkänna. Men All Inclusive tappar humorbollen i stort sett varje gång. Vilket är riktigt sorgligt. För svensk film är verkligen i akut behov av goda komedisuccéer, typ En gång i Phuket, Sommaren med Göran eller för all del förra årets smått underskattade julhit En underbar jävla jul.

Skriven 2017-11-08

print

Våra samarbetspartners