SWEDEN ROCK FESTIVAL 2018: Heavy Load klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Legendariska Heavy Load återförenas efter 33 år – Spelar på Sweden Rock Festival i juni

Sveriges första heavy metalband, Heavy Load, återförenas och spelar på Sweden Rock Festival i sommar! Konserten blir Heavy Loads första i Sverige sedan sommaren 1985!

Heavy Load bildades vintern 1974-1975 och anses allmänt ha startat den första vågen av svensk heavy metal med sitt debutalbum från 1978. Sedan bandets nedläggning i mitten av 80-talet har legendstatusen bara vuxit och Heavy Load är idag känt som ett av heavy metals främsta kultband.

Efter åratal av påstötningar, både från oss på Sweden Rock Festival och från många andra, återförenas nu bandet lagom till 40-årsjubiléet av debutalbumet.

Hela albumkatalogen kommer att återutges, ommastrad och med bonusmaterial, i omvänd kronologisk ordning med “Stronger Than Evil” (1983) som första släpp den 26 januari. Dessutom spelar Heavy Load på ett fåtal utvalda festivaler i världen under 2018, däribland på Sweden Rock Festival!

Heavy Load kommer att spela på Sweden Rocks näst största scen, Rock Stage, på fredagskvällen den 8 juni. Originalmedlemmarna Ragne och Styrbjörn Wahlquist och Torbjörn Ragnesjö får sällskap av en ny, ännu inte offentliggjord gitarrist – men även originalgitarristen Eddy Malm kommer att finnas med på scenen och bandet utlovar en episk scenproduktion!

© Sweden Rock Festival

print

Våra samarbetspartners