NIKLAS NATT OCH DAG – Ny bok “1793”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bellman noir röner internationella framgångar

Den har uppmärksammats som såväl underhållande som briljant. Niklas Natt och Dags debutroman 1793 har nyligen utkommit i Sverige, men rättigheterna har redan sålts till tolv utländska förlag och flera budgivningar pågår.

Niklas Natt och Dag debuterade i slutet av september med den historiska spänningsromanen 1793. Ett både fascinerande och makabert porträtt av Stockholm i slutet av 1700-talet, som rör sig från samhällets övre skikt ner till dess allra djupaste bottnar, i en genre som kan sammanfattas Bellman noir.

Debutromanen har fått hyllande recensioner i Sverige och har nu även uppmärksammats på den internationella marknaden av en rad utländska förlag. Hittills har rättigheterna sålts till tolv länder och intresset är stort bland ytterligare ett flertal där budgivning pågår, informerar Salomonsson Agency som representerar Niklas Natt och Dag.

– Det är otroligt roligt att 1793, som debutroman, redan visats ett så stort intresse från utländska förlag, och jag ser med stor förväntan fram emot att följa Niklas Natt och Dags författarskap även internationellt. Det är en sällsynt komplett historisk roman av ett slag vi sällan ser av svenska författare, säger Adam Dahlin, förläggare på Forum.

Sagt om 1793:

“… snart är jag förtrollad och läser allt ivrigare. 1793 är en bladvändare /…/ Om du faller i tårar då och då är det inget att skämmas över: den här romanen ska göra ont. Och kanske finns det i Niklas Natt och Dags briljanta debut rentav en sens moral: det som föddes ur denna ståndssamhällets apokalyps var något bättre: demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter. Det var helt enkelt inte bättre förr.” Aftonbladet

”Han manar skickligt fram de suggestiva stämningarna i huvudstadens gränder” Sundsvalls Tidning

“… enastående suggestiv och livfull /…/ 1793 är en rakt igenom välformulerad, slagkraftig text, som helt fångar läsaren genom den omfångsrika romanen. Det är en underhållande skräckhistoria som vilar tryggt på en svunnen verklighet.” Bibliotekstjänst

© Bokförlaget Forum

print

Våra samarbetspartners