TITANIC – THE EXHIBITION: Nu lägger Titanic till i Malmö – 105 år efter katastrofen – 20 år efter filmpremiären

Klicka på bilden, för att se hela bilden

För 20 år sedan kom filmen Titanic med Jack och Rose, spelade av Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Nu kommer världens mest sägenomspunna fartyg från 1912, RMS Titanic till Malmö. Men i stället för ett iskallt hav erbjuds gästerna gå ombord och uppleva världsutställningen Titanic The Exhibition i varma, ombonade Malmömässan.

På torsdag den 21 september invigs världsutställningen.

Det var tidigt på morgonen den 15 april 1912 som Titanic sjönk efter att ha kolliderat med ett isberg i norra Atlanten. 1 495 personer omkom i det som är världens mest kända fartygskatastrof. Nu, drygt 105 år senare, öppnar Titanicutställningen i Malmö med över 200 ursprungliga autentiska föremål och reproduktioner av insidan.

Titanic The Exhibition världen över

Utställningen har skapats av det spanska företaget Musealia och har visats över hela världen, bland annat i Berlin, Madrid, Kiev och Mexiko.

– I Sverige har kommer den närmast från Örebro där den lockade hela 80 000 besökare, berättar Stefan Papangelis, VD för Nordic Exhibitions, som naturligtvis hoppas på liknande siffror när utställningen nu kommer till Malmö.

Titanic The Exhibition arrangeras av Nordic Exhibitions & Events i samarbete med Malmö Stad och Malmömässan under perioden 21 september 2017 – 14 januari 2018.

© Nordic Exhibitions & Events

print

Våra samarbetspartners