THE WIFE, Björn Runges kommande film med Glenn Close, Jonathan Pryce och Christian Slater i huvudrollerna, är uttagen till tre filmfestivaler

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regissören Björn Runges drama THE WIFE är uttagen till filmfestivalen i Toronto, en av världens mest inflytelserika filmfestivaler. THE WIFE kommer att visas i sektionen Gala Presentation.

Filmen är dessutom uttagen att deltaga i huvudtävlan som avslutningsfilm i den internationella filmfestivalen i San Sebastian, samt kommer att visas på Zürich filmfestival.

– Att ha världspremiär i Toronto för att sedan delta i huvudtävlan i San Sebastian och därefter medverka på Zürich filmfestival, där Glenn Close ska få ett pris för sin livsgärning, är för mig som regissör en perfekt start på THE WIFE’s långa resa, säger Björn Runge.

– Björn har i sin comeback till långfilmsscenen skapat en riktig storfilm. Att få jobba så nära Björn när han fått världsstjärnor som Glenn Close, Jonathan Pryce och Christian Slater att leverera på topp har varit ett stort nöje. Vi är verkligen glada för nomineringarna till Toronto, San Sebastian och Zürich och vi ser fram emot att filmen snart får möta den svenska publiken, säger filmens svenska producent Piodor Gustafsson.

THE WIFE har premiär 2018 på svenska biografer runt om i landet och distribueras av SF Studios.

– Det är fantastiskt roligt att THE WIFE får sin världspremiär i Toronto och dessutom nominerats till dessa fina filmfestivaler. Det är det bästa avstampet vi kan få i arbetet med att ta filmen till biopubliken här hemma i Sverige och i övriga Norden, säger Pia Grünler, distributionschef på SF Studios.

Bakom varje framgångsrik man står alltid en stark kvinna… och nu ska du få möta henne. Det är angeläget att du lär känna denna kvinna. Många av oss gör det redan, utan att vi inser det.

Joan Castleman (Glenn Close) är en mycket intelligent och mycket vacker kvinna och den perfekta hustrun. I snart fyrtio år har hon offrat sin egna talang, sina egna drömmar och ambitioner för att stötta sin karismatiske man Joe (Jonathan Pryce) en av USAs mest framgångsrika romanförfattare. Hon har hanterat hans utomäktenskapliga kärleksaffärer, hans eviga ursäkter och hans nonchalans med humor och elegans. Deras trogna pakt har byggt ett äktenskap på ojämlika kompromisser, men nu har hon nått bristningsgränsen. Samma kväll som Joe Castleman mottar Nobelpriset i litteratur, den absoluta höjdpunkten i hans långa och prisade författarkarriär, sätter hon in nådastöten genom att avslöja hennes livs största uppoffring och hans karriärs största hemlighet.

THE WIFE är en träffande, rolig och gripande resa, en hyllning till kvinnan, självinsikten och till frigörelsen.

I rollerna: Sexfaldigt Oscarsnominerade Glenn Close (”Guardians of the Galaxy Vol I & II, Damages”, ”Albert Nobbs”, “Farligt begär”, ”Farlig förbindelse”) som Joan Castleman, Jonathan Pryce (“The Man Who Invented Christmas”, “Taboo”, “Game of Thrones”, “Listen Up Philip”) som hennes Nobelprisbelönade äkta man.

Max Irons (“Kvinnan i guld”, “Terminal”) som familjen Castlemans bekymrade son, Christian Slater (”Mr Robot”, ”Nymphomaniac: Vol I & II”, ”True Romance”) som den blivande författaren och journalisten som är fast besluten att avslöja familjen Castlemans familjehemlighet.

I övriga roller återfinns Elizabeth McGovern (“Downton Abbey”) samt Harry Lloyd (“The Theory of Everything”, “Järnladyn”) och Annie Stark (”Bastards”, ”Albert Nobbs”) i rollerna som de unga Joe och Joan. Dessutom Karin Franz Körlof, utsedd till 2017 European Shooting Star (”Den allvarsamma leken”, ”Blå ögon”, ”Juicebaren”, ”Wallander: Sveket”) och Johan Widerberg (Oscarsnominerade ”En man som heter Ove”, ”Happy End”, ”Modus”, ” Lust och fägring stor”).

För regi svarar Björn Runge, som tidigare bland annat regisserat och skrivit manus till Silverbjörnsbelönade ”Om jag vänder mig om” och ”Mun mot mun”, efter ett manus av Jane Anderson baserat på Meg Wolitzers roman med samma namn.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners