MÄRTHA FRANS – EP:n Klubb Borderline ute 25 augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En solid kick dunkar dig ner in i Märtha Frans hemliga källarlokal någonstans i Norrköping.

Vi står lutade mot en vägg inne på Klubb Borderlines elektroniska betonggolv och kollar på när meningslösheten dansar med en monstera.

Lamporna bestämmer vem som syns. Snabba tankar plockar upp basen från golvet och filtrerar den genom en glad och en ledsen mun.

Det är svart och det är vitt, precis som på synten.​

Den 25 augusti släpper Märtha Frans sin debut-EP Klubb Borderline. Musiken är mixad och producerad av Märtha Frans och mastrad av Niels Nielsen. Innan dess, den 15 augusti kommer singeln Ärligt talat att släppas.

Projektet Märtha Frans startades en försommarnatt i Den svenska björnstammens studio utanför Norrköping. Tillsammans med frontfiguren Åke Olofsson spelade Sofia och Johan in sin första låt, vilket blev starten för vad som skulle bli ett av Norrköpings hetaste indiepopband. Tidigare har Johan arbetat som konstnär, varit med och producerat och skapat bandet Maj Monet men även producerat låtar tillsammans med Den svenska björnstammen, Zacke, 047, XL middleton m.fl. Sofia kommer från en hiphop/soul- och låtskrivarbakgrund där ett stort intresse för konst, kortfilm, scenkonst och performance vart viktiga inslag i musikutövandet. Med förkärlek till elektroniska instrument och med musik och konst i bagaget släppte Sofia och Johan sin första låt, ett halvår senare, som fick namnet Faraway.

I samband med det första släppet började MF spela live vilket gjordes på ett annorlunda sätt. Scenframträdandena bestod av performance ibland framträtt av andra människor, till film och/eller musik. Sofia och Johan stod inte på scen under deras livedebut på Where’s the music utan satt i publiken tillsammans med besökarna. I ett utforskande av att blanda uttryck och tänka utanför de konventionella musik-produkt-artist-ramarna, vill MF på ett öppet och nyfiket sätt experimentera med scenkonst och musik.

Märtha Frans har även uppträtt i form av ett band tillsammans med trummisen Carl Lindman från Drivvedsfolket och Josef Belhabib från Belhabib, två skickliga unga musiker. Utöver scenframträdandena så lägger MF mestadels av sin tid i studion där de bland annat har arbetat med Björn Anders Nilsson och Kim Nilsson från Slagsmålsklubben, Kristian Karlsson från Pg Lost, Josefine Höijer från Sluts united och Niels Nielsen. Märtha Frans har spelat på studentmusikhjälpen i Kalmar, Gefle Gas, Campus i Norrköpings 20årsjubileum och varit support till Movits på Arbis bar och nattklubb i Norrköping.

© Dazed Music

print

Våra samarbetspartners