THE PERFECT WEAPON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Titus Paar
Seagalmög, USA/Spanien, Sverige 2016
I rollerna: Steven Seagal, Sasha Jackson, Vernon Wells, Richard Tyson, Johnny Messner
DVD/Blu-Ray/VOD
(Studio S Entertainment)

BETYG: ETT

Förra månaden kom det inte bara en, utan hela två filmer med Steven Seagal. Först fick vi END OF A GUN – och sedan den här; en film med en illa vald titel. THE PERFECT WEAPON, det hette ju Jeff Speakmans debutfilm.

En del intresse har riktats mot THE PERFECT WEAPON – detta beroende på att den regisserats av en ung kille från Norrköping. Ja: Norrköping. Titus Paar heter han. Tidigare har han mest gjort en massa kortfilmer, jag har inte sett något av det han fått ur sig.
När jag letade runt efter lite fakta om filmen, hittade jag förstås en rad recensioner. Ja, jösses. Kritiken är inte nådig! Alla slaktar filmen, den sågas längs fotknölarna – med ett undantag. Svenska Tellusfilm skrev upp den. På Blu-ray-omslaget finns ett citat, och det är från Tellusfilm. Det är inte utan att jag tror att recensenten är kompis med Titus Paar – för om man vill se en “tight rulle med fin action,” ska man definitivt se något annat. Varför inte THE PERFECT WEAPON med Jeff Speakman.

Paars film utspelar sig i en dystopisk framtidsstad. Året är 2029 (och inte 2045, som det står på omslaget). Steven Seagal spelar en diktator som styr och ställer som vore det 1984. En proffsmördare som kallas Condor far omkring och dödar folk åt regeringen. Men så plötsligt går något fel, och Condor blir den jagade.
Det är Condor som är filmens huvudperson; han och en blond brud. Steven Seagal medverkar bara några minuter, Under de flesta av dessa minuter sitter han på en stol och ser ut att vilja vara någon annanstans. På slutet ställer han sig upp och utför något slags fajt, som är över på ett par sekunder.

Allt, precis allt, är härligt dåligt i den här filmen. Manuset är kasst – och försett med flera olika slut efter varandra. Eftersom manuset dessutom misslyckas kapitalt med att engagera, blir storyn dessutom förvirrad – jag tänkte på annat. Skådespeleriet är kasst, replikerna är kassa. Actionscenerna är dåliga, ibland direkt skrattretande. Scenografi och effekter är billigast möjliga.
Det här är så illa att det är lite fascinerande – filmen är kanske värd en titt enbart för den sakens skull. Jag har några kompisar som, precis som jag, ser allt med Steven Seagal. De kommer garanterat att se THE PERFECT WEAPON.

… Men till och med END OF A GUN är bättre än det här genanta möget.

Skriven 2017-06-17

print

Våra samarbetspartners