ROUGH NIGHT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Lucia Aniello
I rollerna: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Iliana Glazer, Zoe Kravitz

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2017-06-16

Supande, knarkande, dödande och all skit däremellan är vad som händer när ett gäng college-väninnor återförenas för en möhippa. Olagligheter och att vara allmänt elaka och dryga ursäktas av filmen så länge det i slutändan leder till att kompisarna hittar tillbaka till varandra.

Idén som Rough Night bygger på verkar vara att göra en blandning av Very Bad Things och The Hangover med kvinnliga rollfigurer i fokus, mixen ger några få skratt men består mest av försök till roligheter som främst får en att skruva på sig för att det känns så forcerat och utan tillstymmelse till trovärdighet.

Kvinnliga rollfigurer i en genre som ofta sätter män i fokus hade kunna bli till en intressant diskussion kring genren och rollfigurerna men så blir det inte här, här finns ingen kritik eller problematisering utan enbart patetiska dumheter. Det som gör rollfigurerna stundvis uthärdliga är att den levandegörs av bra skådespelarinsatser från Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Ilana Glazer och Jillian Bell. Skådespelarna har dock den omöjliga uppgiften att höja Rough Night från den genomskitiga kiss-och-bajs-och-sex-nivå som den gladeligen vältrar sig i, resultat blir en film som inte kan få annat än sämsta betyg och en ett dubbeltryck på toalettens spolningsknapp.

skriven 2017-06-16

print

Våra samarbetspartners