KAMP TILL DÖDS (Arès)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Framtidsdramafighting, Frankrike 2016
Regi: Jean-Patrick Benes
I rollerna: Ola Rapace, Misha Lescot, Thierry Hancisse, Hélène Fillières, Ruth Vega Fernandez
DVD/Blu-Ray/VOD
(Studio S Entertainment)

BETYG: TVÅ

Nu blir det franskt här på JPS-Media!
Franskt med Ola Rapace, till på köpet. Fransk framtidsaction från Gaumont.

Fast action är nästan att ta i. Jag satt och väntade på den där kampen till döds. Originaltiteln lyder ARÈS, vilket är det namn under vilket Rapaces rollfigur fajtas i de slåssturneringar som arrangeras som bred TV-underhållning i framtidens Paris.

KAMP TILL DÖDS är en dystopi. Året är 2035 och Frankrike är ett otroligt fattigt land. Paris är en nedgången skithåla. Arès var en gång stjärna i ringen, men är nu avdankad. Han gör comeback och erbjuds en ny drog som kommer att göra honom oövervinnerlig. Han tackar nej, men då utsätts hans familj för fara.

Jean-Patrick Benes har regisserat denna exemplariskt korta film. Estetiskt ser den ut ungefär som de italienska efter katastrofen-/FLYKTEN FRÅN NEW YORK-kopiorna från tidigt 80-tal. Jag associerar inte alls till BLADE RUNNER, som nämns på DVD-omslaget. Ola Rapace är uppumpad som en Belgian Blue, och behåller samma bistra ansiktsuttryck filmen igenom. Jag kan väl inte påstå att han är en sympatisk hjälte. Svenska Ruth Vega Fernandez har en liten roll hon också.

Här finns några fajter, men som helhet är detta snarare ett drama än en actionfilm. Ett synnerligen deprimerande drama. Allra deppigast är slutet.

Filmen är väl hyfsat välgjord och välspelad, men jag tycker att den är alldeles för tråkig och oengagerande.

skriven 2017-05-25

print

Våra samarbetspartners