PINGVINRESAN 2 – Rolf Lassgård gör berättarrösten

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det har gått 12 år sedan den Oscars-belönade Pingvinresan gjorde sitt triumftåg på biografer över hela världen. Nu kommer äntligen uppföljaren som bjuder på en hisnande vacker naturupplevelse och ett kärt återseende med pingvinerna. Den svenska berättarrösten görs av Rolf Lassgård.

Äntligen är pingvinerna på Arktis tillbaka. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron på resan är en 45 år gammal pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig.

Den svensk berättarrösten för den tidigare filmen, Pingvinresan gjordes av ingen mindre än Gösta Ekman. Nu blir det alltså Rolf Lassgård som ska guida tittarna genom pingvinernas fantastiska värld.

Regissören Luc Jaquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt. Resultatet går, precis som föregångaren, rakt in i både hjärta och hjärna. Den första filmen, Pingvinresan gjorde succé världen över som en av de mest framgångsrika dokumentärerna genom tiderna.

Pingvinresan 2 får premiär på biografer över hela landet den 14 juli.

© TriArt

print

Våra samarbetspartners