JÄGARNA med Rolf Lassgård blir originalserien för C More

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Arbetet med ‘Jägarna’-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig mycket varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen!” säger Rolf Lassgård.

I centrum i den flerfaldigt Guldbaggeprisade filmserien ”Jägarna” står polisen Erik Bäckström, som spelas av Rolf Lassgård (tvåfaldigt Oscarsnominerade ”En man som heter Ove”). I ”Jägarna” (1996) återvänder Erik från Stockholm till sitt barndomshem i Norrbotten och upptäcker hur det lokala jaktlaget gått långt utanför lagens gränser. Erik fastnar i en svindlande historia om mord och svek. Filmen blev en stor publiksuccé. I den framgångsrika uppföljaren, ”Jägarna 2” (2011), beger sig Erik ännu en gång motvilligt hemåt för att assistera i en utredning som tar allt mer dramatiska vändningar – och återigen finner han sig på kollisionskurs med sina familjemedlemmar och lagen.

När historien tar vid denna gång har Erik än en gång lämnat Stockholm bakom sig och återvänt till sin hembygd – men den här gången är det för gott. Rolf Lassgård går återigen in i rollen som den egensinnige polisen Erik.

”Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen. Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän!” säger Rolf Lassgård.

”Det är fantastiskt roligt att efter framgångarna med ‘Jägarna’-filmerna få ge sig i kast med en uppföljande originalserie. Vi är självklart extra glada och stolta över att Rolf Lassgård återigen axlar huvudrollen. SF Studios satsning på tv-produktion är i ett expansivt och spännande skede med pågående produktioner som thrillerserierna ‘Alex’ och ‘Advokaten’. Med ‘Jägarna’ förstärker vi ytterligare SF Studios position som producent av högkvalitativt tv-drama”, säger Johan Hedman, exekutiv producent SF Studios.

Långfilmerna om polisen Erik, i regi av Kjell Sundvall, har blivit svenska klassiker. För regi denna gång står den prisbelönta regissören Jens Jonsson (”Snabba cash – Livet deluxe”). Huvudförfattare av manus är Björn Carlström (”Jägarna”, ”Jägarna 2”) och Stefan Thunberg (”Jägarna 2”, ”Hamilton: I nationens intresse”). Producenter är Per Janérus och Björn Carlström. Serien produceras av SF Studios och Harmonica Films i samproduktion med C More/TV4 och Filmpool Nord.

”Jägarna” är en originalserie från C More i sex delar med exklusiv premiär under nästa år i streamingtjänsten och kommer därefter att sändas i TV4. Inspelningarna sker i Norrbotten i området kring Älvsbyn med start i höst.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners