ROBERT HARRIS – Ny bok “Konklaven”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Maktkamp i Vatikanen i ny thriller

Robert Harris är den historiska och politiska romanens gigant. Nu släpps hans kritikerrosade bladvändare Konklaven – en överraskande roman som ger inblickar i en för allmänheten annars sluten värld.

Efter succén med En officer och spion är Robert Harris tillbaka med en ny gastkramande thriller. Konklaven har hyllats av såväl kritiker som läsare.

Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar samlas etthundraarton kardinaler från hela världen. Under ledning av kardinal Lomeli, som i tysthet vacklar i sin gudstro, ska de heliga männen utse den universella kyrkans nya överhuvud. Men konklaven drar ut på tiden. Favoriter faller och obekväma sanningar kommer upp till ytan. Och ingen av de närvarande kan förutse hemligheten som den blivande påven bär på…

”Omöjlig att lägga ifrån sig”, ”En ecklesiastisk version av House of Cards” och ”Elegant skriven underhållning” är bara några av de internationella kritikernas omdömen.

”Det är en ära att förvalta Robert Harris författarskap”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Konklaven är en klassisk bladvändare med en oväntad twist.”

Robert Harris böcker har översatts till trettiosju språk och sålts i femton miljoner exemplar. Hans elfte roman Konklaven är ett psykologiskt nutidsporträtt av makt, korruption, svek och skenhelighet. Konklaven är översatt av Svante Skoglund.

© Bookmark Förlag

print

Våra samarbetspartners