JONAS TROLLE – Ny bok “Bröder”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Stockholm, tidigt 1980-tal. Robin och Erhan växer upp bland missbruk och kriminalitet. Under uppväxten svetsas de samman, och befäster sina roller som ledare och underhuggare. Men hur starkt kan ett vänskapsband vara? När 80-tal övergår i 90-tal bor Robin fortfarande hemma hos sin mamma medan Erhan har en flott bil och pengar på banken. Men Erhan tar ödesdigra beslut, och går sin egen väg, försätt er han både sig själv och Robin i livsfarliga situationer där vännerna till slut ställs mot varandra i en ödesdiger vändning.

Bröder är en insiktsfull och gastkramande skildring av Sveriges undre värld i en tid då värdetransportrånen förändrade allt. Det är också en svidande samhällskritik och skildring av unga kriminella män, dömda redan från första brottet men med drömmar om en ljus framtid. Jonas Trolle har sedan 20 år tillbaka arbetat inom svensk polis, bland annat som kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm. 2014 skrev den mycket uppmärksammade Jakten på Kapten Klänning, där han berättade om den spaningsutredning som gjorde att polismästaren Göran Lindberg kunde gripas och fällas i domstol. Jakten på Kapten Klänning har sålts i över 50 000 exemplar. Bröder är Jonas Trolles andra bok.

Släppdag 22 maj

© Leopard förlag

print

Våra samarbetspartners