CECILIA LINDBLAD – Ny bok “Det havet gömde”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Brutala minnen i Falsterbo väcks till liv

Vad är det som havet döljer utanför den skånska kusten?

När en kvinnofot hittas på stranden vid Falsterbo – då visar sig det förflutna i sin mest brutala skepnad för polisen Monica Blom, som nu är tillbaka i Cecilia Lindblads andra spänningsroman Det havet gömde.

– Mitt mål har alltid varit att skriva flera böcker, och den respons jag fick på första boken gjorde att jag ville fortsätta med Monica och de andra, säger Cecilia Lindblad som fick ett fint mottagande för sin debutroman Och sedan aldrig mer från 2015.

Monica Blom har just skakat av sig de dramatiska upplevelserna i starten på sitt nya jobb som polis i Vellinge. Det är då som det förflutna börjar göra sig påmind på mer än ett sätt för Monica.

När en kropp hittas mördad på Måkläppen utanför Falsterbo leder utredningen till ett mord på en ung flicka för mer än tjugo år sedan. Fallet blev aldrig löst. Är det samma mördare som är tillbaka?

Samtidigt är det någon som förföljer Monica. Hon anar vem det är och vet att förföljaren är farlig. Mitt i allt måste Monica också hantera en kris i sin väninna Charlottes liv. En kris som också blir Monicas problem när Charlottes man Peter närmar sig henne på nytt efter att de tidigare haft en relation.

Det havet gömde är en spänningsroman men också en historia om relationer, otrohet och farliga förbindelser. Miljön är södra Skåne, sent om hösten, när badgästerna har åkt hem. Lukten av tång och salt från havet ligger tät vid den blåsiga kusten.

– Jag gillar miljön. Det blir en spännande kontrast mellan allt det vackra, unika och de hemska saker som utspelar sig, säger Cecilia.

Cecilia Lindblad växte själv upp i trakterna kring Skanör-Falsterbo, där boken utspelar sig, men bor sedan länge i norra Stockholm.

– Om jag längtar tillbaka? Oh ja, men säg det inte till mina barn …, säger hon.

Cecilia har en bakgrund som administratör och ekonom, men varvar numera sitt skrivande med lektörsarbete. Samtidigt går hon omkring med en idé till en tredje bok om polisen Monica Blom i sitt huvud om dagarna.

Mer om boken:

Vellingepolisen Monica Blom har precis börjat komma över traumatiska händelser från ett tidigare fall när en bärnstensletare upptäcker en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?

Under polisutredningen dyker det upp ett samband med mordet på en ung flicka för mer än tjugo år sedan. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?

Samtidigt som Monica jagar mördaren är det någon som förföljer och hotar henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig. Hur långt är han beredd att gå för att skrämma henne?

Det havet gömde är en spänningsroman men också en historia om relationer, om vad som får en människa att svika dem man älskar. Vi möter vanliga människor och bland dem finns en desperat mördare som inte skyr några medel för att hindra sanningen från att komma fram.

Detta är den andra boken om polisen Monica Blom, en fristående fortsättning på Och sedan aldrig mer, som utkom 2015.

Utkommer 21 mars

© Hoi Förlag

print

Våra samarbetspartners