STOCKHOLM MY LOVE med Neneh Cherry och Mark Cousins

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alva är en framgångsrik arkitekt som hamnat i kris efter en traumatisk bilolycka för ett år sedan. Hon vandrar nu runt i staden på jakt efter tröst på de platser som betytt mycket för henne, såsom Vällingby, Skogskyrkogården och Engelbrektskyrkan. ”Stockholm My Love” är en film om alienation och tillhörighet, om hopp och försoning och om fysiska platsers betydelse i våra liv.

Det är den mångsidige filmaren, filmvetaren och författaren Mark Cousins första spelfilm. Mark Cousins växte upp i Belfast och bor och verkar i Edinburgh men har länge haft en mycket speciell relation till Stockholm, som han menar är ”en ljusets stad, som borde ha synts mycket mer i filmhistorien”.

”Stockholm My Love” hade världspremiär på London Film Festival hösten 2016 där den omskrevs som ”sublime poetry” av Hollywood Reporter.

Regi: Mark Cousins | Producenter: Anita Oxburgh, Adam Dawtrey och Mary Bell | Foto: Christopher Doyle och Mark Cousins | Land: Sverige och Storbritannien (2016) | Språk: engelska och svenska (svensk text)

© Hera PR
 

print

Våra samarbetspartners