DANIEL SJÖLIN m.fl: Monstertruckar, dikter och obstinata kritor – pärlor ur aprilutgivningen!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Daniel Sjölin skriver om monstertruckar, Stina Wirsén ger ut affischdiktbok och Annika Thors älskade serie om barn på flykt kommer i nytryck. Dessutom fascinerande fakta om flygplan, egensinniga kritor och nytt från barnkammarserien!

Stormen och monstertrucken av Daniel Sjölin
Daniel Sjölin är författare och tidigare programledare för SVT-programmet Babel. Nu har han skrivit en barnbok om monstertruckar! Stormen och monstertrucken är ett fartfyllt actionäventyr inspirerat av sandlådelekarnas krascharglädje där vi får följa Lilla killen på hjälteuppdrag i en stormdrabbad stad i kris. Illustratör: Simon Jannerland

Du. Dikter för nyfödingar av Stina Wirsén
Stina Wirséns senaste bok Du är en diktbok med korta träffsäkra dikter kombinerat med illustrationer i ett nytt format där sidorna kan tas ut och användas som affischer. Dikterna handlar om den storslagna resan som det innebär att vänta, att få och växa med ett barn.
Konstutställning
​Under perioden 4 – 26 april ställs akvareller och tuschteckningar från boken ut på Winterviken i Gröndal i Stockholm.

Fantastiska flygplan av Anders Nyberg
En fascinerande faktabok om flygplan! Anders Nyberg berättar i ord och bild allt som du inte visste om flygning och flygplan. Om de hjältemodiga män och kvinnor med högtflygande planer som drev utvecklingen framåt, och de tekniska framsteg från den allra första flygningen till framtidens solcellsdrivna flygplan.

Lilla barnkammarboken och Min egen barnkammarkonst
Nu kommer nyheter i Barnkammarserien. I Lilla barnkammarboken: sju små sagor finns våra mest älskade sagor samlade. Gå över bron tillsammans med Bockarna Bruse, träffa Guldlock och de tre björnarna, följ med Rödluvan till mormors hus och var med när Hans och Greta hittar pepparkakshuset. Ett nytt inslag i serien är Min egen barnkammarkonst, en inbunden samlingsbok för barnteckningar och andra alster i passepartout-klädda fickor. Barnkammarböckerna har sålt över 1,250,000 exemplar!

Kritorna protesterar av Drew Daywalt
En prisbelönt bilderbok om missnöjda kritor! När Hugo en dag ska rita får han sitt livs överraskning – hans kritor har tröttnat på att alltid färglägga samma gamla saker och gått ut i strejk. Drew Daywalt har tillsammans med Oliver Jeffers skapat en färgstark saga, full av inspiration för både stora och små konstnärer.

Havets djup, Näckrosdammen, En ö i havet och Öppet hav av Annika Thor
Annika Thor debuterade 1996 med ungdomsromanen En ö i havet, som var den första i serien om de judiska systrarna Steffi och Nelli, som kommer till Sverige som flyktingar undan nazismen. Bokserien har blivit en modern svensk klassiker. I sviten om fyra böcker följer vi de två systrarna under deras första år, ensamma i ett nytt och på många sätt främmande land. De är ensamkommande till en ö på västkusten. De har flytt från förföljelse och krig. Deras föräldrar har valt att skiljas från sina barn i ett desperat hopp om att ge dem trygghet och en framtid. Sorgligt nog är temat mer aktuellt nu än på länge. Att de i Annika Thors böcker är 1930- och 40-tal och nu 2010-tal spelar mindre roll. Alltför många barn, i Sverige och runt om i världen, delar Nellis och Steffis erfarenheter, här finns möjlighet att känna igen sig. Nu utkommer hela serien på fyra böcker i nytryck.

© Bonnier Carlsen

print

Våra samarbetspartners