THE HANDMAIDEN (Ah-ga-ssi)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regissör: Park Chan-wook
I rollerna: Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-01-27

Chan-Wook Park som signerade den starka hämndtriologin “Hämnarens resa”, “Old boy” och “Lady Vengiance” har visat framfötterna igen med en erotiskt laddad förväxlingsthriller i samma klass. Handlingen är baserad på britten Sarah Waters bok “Fingersmith” men förflyttad från det viktorianska England till 30-talets Korea.

Vad vi får oss till livs är en vacker och stilistiskt fulländad thriller med oväntade förvecklingar som aldrig ger åskådaren möjlighet att ta något för givet. I tre episoder får vi ta del av en djävulsk komplott som går ut på att mörda en rik aristokratisk kvinna och lägga beslag på hennes förmögenhet. Den unga svindlerskan Sookee och hennens mentor en likaledes samvetslös skojare som ger sej ut för att vara greve lindar in miljonärskan i en kokong av charm och lismande inställsamhet för att tillgodose sej hennes gunst, men man skall som bekant inte döma hunden efter håren.

Scenografin, miljön, kostymerna och en lysande trio i centrum fulländar en utstuderad mix av poesi och thriller kryddad med en sensuell aura och erotiska utsvävningar. En mäktig film att ta till sej.

skriven 2017-01-25

print

Våra samarbetspartners