MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Komedi. USA, 2016
Regi: Jake Szymanski
I rollerna: Anna Kendrick, Zac Efron, Aubrey Plaza, Adam Devine
(Fox)

BETYG: TRE

Bröderna Mike och Dave har lyckats klantat till det mesta men när deras syster ska gifta sig får de restriktioner av familjen – vill ni vara med måste ni ha med dejter. Bröderna beslutar sig för att sätta in en annons på Craigslist (liknande Blocket) att de söker två tjejer som vill följa med dem till Hawaii. Samtidigt vill tjejkompisarna Alice och Tatiana komma ifrån sina tråkiga liv.

Vad som händer sedan är inte speciellt svårt att räkna ut. Ska bluffmakarna själv bli utbluffade eller… Tjejerna börjar sakta men säkert utmanövrera killarna och familjen blir sig aldrig lik igen. Men slutet gott och allting gott eller…

Filmen är väl en romantisk komedi men det är lite långt mellan det komiska och det romantiska. Annars en helt ok rulle. Visst ja filmen är ju baserad på sann händelse – på sätt och vis.

Extramaterialet bjuder på några guldkorn bland de bortklippta scenerna men de förlängda scenerna ger inget extra utan man förstår varför de klipptes ner.

Skriven 2017-01-08

print

Våra samarbetspartners