NÖTKNÄPPAREN, Det Kongelige Teater, Köpenhamn den 19 december 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi och kostym: Anthony Ward
Spelas tom den 22 december

Juletid i Köpenhamn är väl numera synonymt med en uppsättning av Tjajkovskij klassiska julbalett Nötknäpparen. Årets uppsättning låter barnen komma mycket mer i fokus än tidigare även lite humor är tillåtet. Barnen (elever från Det Kongelige Teaters Balletskole) är dessutom mycket yngre än tidigare. En annan sak var att vissa partier var helt utan ensemble (där de flesta tillhör Corpse de ballet). Herr Drosselmeier spelades denna föreställning av Poul-Erik Hesselkilde vars 50-års jubilæum vid Den Kongelige Ballet firades den 13 december.

Anthony Wards, som är en av Englands främsta scenografer, scenografi är riktigt julig och julgranen är fantastisk och snölandet i slutet av första akten är underbart.

Andra akten är mer traditionell och det var få ändringar från uppsättningen 2013. Rollen som Sockerfén och hennes kavaljer samt Daggdroppen varierar från föreställning till föreställning, vid vår föreställning var det Caroline Baldwin & Gregory Dean samt Ida Praetorius i rollerna.

skriven 2015-12-19

print

Våra samarbetspartners